Bjorn Wielockx

Wanneer ik een promo ontvang van BDHW ben ik helemaal in mijn nopjes. Ze brengen geen karrenvracht aan albums uit, maar maximum één album per maand. De albums die zij ondersteunen zijn allemaal schoten in de roos. De nieuwste promo, Harm/Shelter  zal dit niet veranderen. De Duitsers maken innoverende hardcore, en brengen met Paycheck hun eerste full-album uit. Ik twijfel er niet aan dat ook deze plaat weer gaat knallen.

En dat is ook zo, al vanaf de eerste noot weet je aan wat je je kan verwachten. Zo brengt de band muzikaal gezien stevige hardcore die perfect matcht met de excentrieke rapvocal van de band. De gitaarlijnen nijgen naar de beatdown hardcore, daar ze zo explosief en agressief getint zijn.

De vocal van Jay is “speciaal” daar hij vaak naar de rapkant leunt. Maar geen paniek: wanneer de muziek net dat tikkeltje meer agressie nodig heeft door wat geschreeuw in de micro, zal dit er niet aan mankeren. Maar doorgaans is het allemaal wat “hip-hopperig”, iets waar ik normaal niet voor val. Dan denk ik aan Deez Nuts, afschuwelijk gewoon.

Al weet Harm/Shelter de agressie/puurheid te behouden en dus hoeven zij niet in te boeten qua kracht van hun muziek. Tijdens Gomorra probeert de band wat melodische kenmerken toe te voegen en leunen ze dan weer meer naar de metalkant. Maar ook deze wisseling weet ik te smaken, want ook hier verliest de band geen kracht.

Deze Paycheck is wederom een uniek schijfje geworden dat verplichte luisterkost is voor elke hardcoreliefhebber. Harm/Shelter is een band die goed buiten de lijntjes van het hardcoregenre kleurt.

Tracklist:

 1. Eternal Crusade
 2. Suppresion
 3. For The Low
 4. Mr. Brown 
 5. Venom
 6. Vom Schatten Ins Nichts
 7. Interlude
 8. D.F.T.R
 9. Gomorra
 10. Judgement
 11. Satans Breed
 12. Mindcontrol

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X