Bjorn Wielockx

Een heruitgave van een album, het heeft zo zijn voor- en tegenstanders. Ik persoonlijk kan het wel appreciëren, zeker als het om een verjaardag gaat of als het geremasterde album zo’n abominabel geluid had, dat het echt wel een toevoeging is binnen het repertoire van de band om het met beter geluid nog eens over te doen. Het was om deze laatste reden dat Pro-Pain zijn eerste twee albums opnieuw uitbrengt. Vanaf 3 juni liggen deze in de rekken en ik heb eens geluisterd of het wel echt de moeite is om ze aan te schaffen.

Zeker, al moet je wel fan zijn van de band. Want het geluid dat op die eerste twee albums te horen was kon niet wat het dezer dagen kan. Zo komt het geheel nu veel directer over en dus ook de energie die de band uitstraalt. Neem bijvoorbeeld Every Good Boy Does Fine, één van de nummers op het debuutalbum Foul Taste Of Freedom (1992) van de Amerikanen. De trompetjes die als achtergrondmuziek dienen, komen nu veel beter tot zijn recht, en zwepen het geheel des temeer op.

Ook staan er twee bonusnummers op, maar ook deze stonden op de eerder verschenen albums. Jammer, ik had toch op een kleine verrassing gehoopt. Deze albums brengen dus niets nieuws onder de zon, maar zetten alleen maar extra kracht bij voor de nummers die de band al had.

Eerlijk gezegd vond ik dit zeer moeilijk om te reviewen. Want de muziek van Pro-Pain staat al jaren als een huis. Vandaar ook de hoge score, want de twee eerste albums zijn klassiekers binnen het hardcore/metalgenre. Zoals ik eerder al aanhaalde is dit een leuke toevoeging voor de fans, maar ook zij die de band voor de eerste keer zullen beluisteren kiezen beter voor het vernieuwde debuutalbum in plaats van het klassieke werk. De power die de band zo kenmerkt is nu veel meer aanwezig en zorgt ervoor dat het album nog beter uit de verf komt.

Tracklist Foul Taste Of Freedom

 1. Foul Taste Of Freedom
 2. Death On The Dance Floor
 3. Murder 101
 4. Pound For Pound
 5. Every Good Boy Does Fine
 6. Death Goes On 
 7. Rawhead
 8. The Stench Of Piss
 9. Picture This
 10. Iraqnophobia
 11. Johnny Black
 12. Lesson Learned
 13. God Only Knows
 14. Take It Back 
 15. Pound For Pound (Remix)

Tracklist The Truth Hurts

 1. Make War (Not Love)
 2. Bad Blood
 3. The Truth Hurts
 4. Put The Lights Out
 5. Denial
 6. Let Sleepings Dogs Lie
 7. One Man Army
 8. Down In The Dumps
 9. The Beast Is Black 
 10. SwitchBlade Knife

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X