Tom Moons

De laatste jaren worden er steeds meer bands gevormd die succes weten te boeken met hun old school, retro rocksound. Een van deze bands is het Amerikaanse Electric Citizen. Een rockband met een old school aanvoelende sound die teruggrijpt naar de hoogdagen van het genre met Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple en andere rockgoden. Twee jaar na het bejubelde Sateen brengt de band Higher Time uit.

Al vanaf de eerste noot die je hoort waan je je terug in de jaren ’70: de hoogdagen van rock ’n roll! Gedurende de kleine veertig minuten die deze plaat duurt zal je de warmte van de zon in je binnenste voelen, zin hebben in headbangen en zingen, soleren met je favoriete luchtgitaar en een tijdmachine uitvinden om toch nog de oude rockgoden te kunnen eren. De band weet de sfeer van de seventies perfect over te brengen naar Higher Time.

De zang van zangeres Laura Dolan heeft een kleine echo op dit album wat eerst een klein beetje vreemd overkomt, maar toch perfect past in het plaatje, het zorgt ervoor dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Alweer een nieuwe straffe zangeres in de rockwereld bij naast Lzzy Hale, Delila Paz… Dit zorgt toch wel voor een leuke diversiteit in het genre.

Als er al een minpuntje is, dan is het dat sommige nummers misschien een klein beetje te veel vervallen in herhaling, sommige riffs zijn nu eenmaal niet gemaakt om meer dan drie minuten herhaald te worden. Pas op, dit is echt muggenzifterij, want dit valt vooral op tijdens het titelnummer, maar stoort niet echt.

Electric Citizen levert met Higher Time een prima album af dat misschien niet al te vernieuwend of baanbrekend is, maar toch niet zou misstaan in de collectie van menig rockliefhebber, maar zal zeker geen commercieel succes bereiken met dit album. Een aantal nieuwe zieltjes winnen zit er wel degelijk in. Voor de liefhebbers: dit jaar staan ze op Desertfest in Antwerpen.

  1. Evil
  2. Social Phobia
  3. Misery Keeper
  4. Devils in the Passing Time
  5. Golden Mean
  6. Higher Time
  7. Ghost of Me
  8. Natural Law
  9. Crux
  10. Two Hearted Woman

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X