Tom Moons

Eindelijk is het daar, het nieuwe album van Pierce the Veil! De fans hebben het moeten volhouden tot mei en dat al sinds 2012, maar nu is de band erin geslaagd om de opvolger van Collide With the Sky uit te brengen. De verwachtingen zijn hoog, de fans uitzinnig, de band gek en enthousiast zoals altijd, maar weet dit album de ondertussen haast legendarische status van het vorige album te overklassen of heeft de band er toch misschien te lang over gedaan om dit album uit te brengen?

De fans van het eerste uur mogen gerust adem halen, Pierce the Veil is teruggegaan naar de oudere, hardere sound en weet met gemak het hoge niveau van Collide With the Sky te halen. Net op het moment dat ze hoogstwaarschijnlijk een meer mainstream route zouden uitkiezen, neemt de band rustig de tijd om het nieuwe album te brengen en krijgen we het tegenovergestelde: een plaat die teruggrijpt naar de oudere jaren!

Misadventures begint al direct met een stevige track: Dive In! Je hoort al direct de meer technische gitaarklanken en de dramatische, meeslepende stem van Vic Fuentes. Meer zouden de fans al niet nodig hebben om van de daken te schreeuwen dat Pierce the Veil terug is, maar gelukkig krijgen we nog heel wat meer voorgeschoteld.

De rest van het album mag er natuurlijk ook wezen! We krijgen een mooie mix tussen rustiger en echt hevig werk te horen met nummers als Gold Medal Ribbon, Texas is Forever, Circles… De band heeft duidelijk de tijd genomen voor het album en dat loont ook! Net wanneer het album iets te rustig dreigt te worden, laat de band de hardere kant van zichzelf los en krijgen we snelle riffs en agressieve screams te horen.

Met Misadventures heeft Pierce the Veil niet alleen een waardige opvolger van Collide With the Sky te pakken, maar een echt topalbum dat zowel de fans van het eerste uur als de nieuwere fans zeker zal doen juichen! Ben je fan van Pierce the Veil, hou je van post-hardcore of wil je eens iets nieuws en fris horen? Dan moet je Misadventures zeker een kans geven!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X