Preview Graspop Metal Meeting 2016: donderdag
Bart Van Gestel

Vier weken nog. Aardig aftellen dus reeds voor editie 21 van de Graspop Metal Meeting. Bij Amped-Up zijn we van mening dat we jullie niet zonder de nodige mentale bagage de wei op kunnen sturen. Daarom presenteren we de volgende weken een preview van enkele bands op de affiche van de Graspop Metal Meeting 2016. Vandaag beginnen we bij het begin, de donderdagavond. De organisatie wist al een aardig programma in elkaar te boksen dat eigenlijk al niet meer hoeft onder te doen voor een ‘gewone’ festivaldag. Om de spreekwoordelijke bomen in het bos te ontwaren heeft onze onschuldige kinderhand een selectie gemaakt welke we hier alvast voor U presenteren.

Bark – Metal Dome 16:50 – 17:30

Onder de noemer ‘Franky DSVD presents‘ mogen op donderdagavond een drietal bands van eigen bodem de Metal Dome op Graspop Metal Meeting 2016 aan een stresstest onderwerpen. Eerste band van dienst is het Antwerpse Bark. Thrashy riffing, gebaseerd op hardcore songstructuren en de dieprauwe zangstem van Ron Bruynseels zorgen voor een degelijke wall of sound die prima kan dienen om de eerste kampeerders al flink aan het moshen te zetten op dag nul van ons geliefde festival. Met Voice Of Dog, hun eerste release én uit sinds januari van dit jaar zullen ze ongetwijfeld gebruik maken van deze programmatie om flink wat fans bij te krijgen.

Bark

Bark

Knives To A Gunfight – Metal Dome 18:35 – 19:15

De vaste Graspop-bezoeker weet dat deze band (ook weer uit de Koekenstad afkomstig) twee jaar geleden meedeed aan de Red Bull Bedroom Jam en zowaar ging lopen met de overwinning. Geen wonder dus dat de heer De Smet – Van Damme deze band vraagt om nog een keertje aan te treden op donderdag. Ideaal uitgangspunt daarbij is het in mei te verschijnen tweede album Nomad. Metalcore is hun leest, waarbij ze bombast en agressie gebruiken om hun moker door het publiek te zwaaien.

Knives To A Gunfight

Knives To A Gunfight

Your Highness – Metal Dome 20:25 – 21:05

Laatse band uit het ‘Franky DSVD present‘-programma is Your Highness. Het – weerom Antwerpse – collectief wist zichzelf reeds eerder in de kijker te spelen op Graspop, vorig jaar nog zelfs. Ze moeten een flinke indruk hebben nagelaten waardoor Franky De Smet – Van Damme het niet kon laten deze band uit te nodigen om dit jaar opnieuw op Graspop aan te treden. Vorig jaar mochten ze hun nieuw album City in Ruins presenteren. Deze keer zullen ze ongetwijfeld alle stonerparels op het publiek loslaten.

Your Highness

Your Highness

Reject The Sickness – Jupiler Stage 16:00 – 16:40

Reject The Sickness bracht een nieuw album uit in 2015, genaamd Chains Of Solitude, wat tevens ook zijn officiële eerste full-length was. Ze spelen een energieke mix van melodic death metal / metalcore en weten overal waar ze komen het publiek volledig plat te spelen. Zeker eens de moeite waard om te gaan bekijken, al was het maar om mee in de moshpit te kunnen duiken. Want wees er maar zeker van dat die er zal zijn.

Reject The Sickness

Reject The Sickness

Fleddy Melculy – Jupiler Stage 17:40 – 18:25

Er zijn maar weinig bands die met één song een heel muzieklandschap op z’n kop zetten. Dit en dan ook nog eens met “metalmuziek” op de radio geraken. En missie waarin maar één iemand kan slagen: Fleddy Melculy. Met één ep’tje onder de schouder komt hij de Jupiler Stage op z’n kop zetten met zijn mix tussen hardcore en metal. Verwacht je aan songs over de dagelijkse gewoontes en ook een kippenmoshpit. Wat dat is? Kom het zelf ontdekken donderdag 16 juni aan de Jupiler Stage.

Fleddy Melculy

Fleddy Melculy

Spoil Engine – Jupiler Stage 21:15 – 22:05

Spoil Engine behoeft al lang geen introductie meer. De metalcoresensatie van België met de sympathieke schone Iris Goessens als frontzangeres dendert tegenwoordig door de metalscène. Pas recent brachten ze een ep op de markt, genaamd Stormsleeper. Verwacht je dus zeker aan enkele tracks hieruit, maar ook aan een krachtige setlist, boordevol metalcore van de bovenste plank. Twee weken terug nog te zien op Headbanger’s Balls Fest, en nu dus op Graspop Metal Meeting. Zeker de moeite om eens te gaan bekijken.

Spoil Engine

Spoil Engine

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X