Bjorn Wielockx

Doordat Dez Farfara ervoor koos om terug met zijn eerste grote liefde Coal Chamber een album te maken, Rivals, werd zijn andere project DevilDriver even “on-hold” gezet. Nu Coal Chamber zijn tournee heeft afgerond rond het nieuwe album is het weer tijd voor een nieuw album van die andere liefde. DevilDriver heeft sinds vorige week met Trust No One een nieuw album afgeleverd. Benieuwd of dit Trust No One de hoge verwachtingen kan inlossen. Iets waar Rivals jammer genoeg niet echt in geslaagd was.

De sfeer, agressie en energie die deze Trust No One uitstraalt zijn top. Zo zal je met moeite stil kunnen blijven zitten tijdens het beluisteren van deze nieuwste DevilDriver-plaat. De band kiest nog steeds voor een “catchy” sound gecombineerd met beenharde metalelementen. Een moeilijke opdracht, waar veel bands het evenwicht verliezen maar hierin zijn ze wel geslaagd.

Want ook de stem van Dez Farfara komt puur/rauw maar ook tegelijkertijd zeer catchy over. Al is in zijn geval de puurheid net iets meer vertegenwoordigd. Tijdens de refreinen mag het allemaal iets losser zijn om dan weer uit te halen met zijn typische scream/grunt. Farfara had er duidelijk zin in, dat hoor je wanneer je deze plaat aan het beluisteren bent.

Nogmaals, de energie is gewoon volop aanwezig, iets wat je moet voelen tijdens het beluisteren van een plaat van DevilDriver. Above It All vind ik echt een prachtnummer. Het start opbouwend om dan alles wat vergaard werd overboord te gooien met een vocal breakdown en in te ruilen voor pure chaos. Dit blijft zo tot wanneer DevilDriver er nog eens voor kiest om een breakdown in te zetten gevolgd door een aanstekelijke gitaarriff. DevilDriver op z’n best!

Deze Trust No One boekt wel geen vooruitgang op zijn voorganger Winter Kills. Er werden geen toevoegingen aangebracht, maar ik persoonlijk vind dit helemaal niet erg. Wie Winter Kills maar niets vond gaat dus ook niet plotseling het tegendeel beweren. Mensen die eerder al fan waren, krijgen met deze Trust No One een goede toevoeging.

Tracklist

  1. Testimony Of Truth
  2. Bad Deeds
  3. My Night Sky
  4. This Deception
  5. Above It All
  6. Daybreak
  7. Trust No One
  8. Feeling Ungodly
  9. Retribution
  10. For What Its Worth

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X