Jurgen Callens

Warfect is een Zweeds trio dat met Scavengers het inmiddels derde album ingeblikt heeft. Deze thrashers in hart en nieren brengen de plaat morgen via Cyclone Empire uit en tonen aan dat het slechts enkele songs hoeft te duren om je publiek plat te beuken.

Warfect werd al opgericht in 2003, maar vreemd genoeg kwam deze band bij het grote publiek nooit onder de aandacht. Natuurlijk werd er wel wat getourd en werden met Drone Wars en Inflammatory ook al enkele video’s uitgebracht, die hier en daar wel opgepikt werden, maar het is vooral in de underground dat de carrière van dit trio zich afspeelde.

Warfect speelt een agressief potje thrash, zonder veel franjes of solo’s maar wel op een retestrakke manier. Het trio mixt old school met new school op een eigen manier. Maar om nu te gaan pretenderen dat het origineel is, dat nu ook weer niet. De jongens musiceren gewoon prima en weten hoe een vakkundig thrashalbum in elkaar zit. Alleen mocht het wat gevarieerder. Veel gevarieerder zelfs, want na enkele nummers heb ik het eigenlijk al wat gehad. Ook vocaal mis ik de nodige variatie. De zanger mag dan wel een krachtige stem hebben, na enkele songs blijft de op Angela Gossow- gelijkende stem ook niet boeien.

Ik zei al dat het geheel niet bijster origineel klinkt, maar om je een beeld te geven, verbeeld je jezelf best een mix van Slayer, Kreator, Sodom, Evile, Vektor en Destruction. Hiermee kom je aardig in de buurt denk ik. Warfect is een van die bands die heel hard zijn best doet om iedereen in zo kort mogelijke tijd murw te knokken en daar ook vrij goed in slaagt. Maar ze doen dit op zo een efficiënte manier dat je het na een handvol songs al voor bekeken moet houden. Een song als Predator bijvoorbeeld is wel leuk. Ik had ze liever wat meer van die dingen zien doen.

De doorbraak zal er dus waarschijnlijk ook met dit album niet komen, hoewel de band met de juiste mensen achter zich wel wat nieuwe zieltjes zou moeten kunnen winnen. Daarmee kunnen ze alvast tijdens de tour met Vulcano, die binnenkort van start gaat. De potentie is er, het moet er alleen nog eens echt uit komen nu. Een twijfelgeval, zoals we het hier graag noemen.

Tracklist:

 1. Purveyors of Cadavers
 2. Reptile
 3. Anatomy of Evil
 4. Watchtowers
 5. Suffocate the Chosen
 6. Predators
 7. The Resurrectionists
 8. Skin Bound
 9. Evil Inn
 10. Savaged by Wolves
 11. Into the Crypt

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X