Abhomine Larvae Offal Swine
Bart Van Gestel

We hebben weer een debuutplaat. Het is te zeggen: Abhomine heeft een debuutplaat. De man achter Abhomine is echter niet minder dan Pete Helmkamp, het brein achter bands zoals Angelcorpse, Order From Chaos, Revenge en zo meer. Het plaatje heet Larvae Offal Swine en wij mochten eens luisteren.


Pete Helmkamp is inmiddels flink door de wol geverfd. Voor hem was het nu tijd om een soloproject op poten te zetten. Abhomine is de naam van zijn project. De boodschap achter dit verhaal is simpel: de waarheid brengen. Ook al is deze waarheid lelijk en aanstootgevend. Niettemin het is gewoon de waarheid. Tot zover de boodschap welke in de persflyer staat vermeld.

Op een sessiedrummer na heeft Pete Helmkamp al het werk op zich genomen. Zowel gitaar, bas als zijn karakteristieke zang zijn voor eigen rekening. Het resultaat is een waanzinnig brutaal en ranzig stuk rottend vlees in de vorm van blackened death metal waarbij je trommelvliezen geen bestaansrecht meer hebben. De krachtige nummers worden rechtstreeks in je brein geïnjecteerd waar ze een nietsontziend slachtveld aanrichten in je neurale netwwerken.

Larvae Offal Swine is een krachtige boodschap naar verkondigers van onwaarheden. Helmkamp verpakt zijn boodschappen in onconventioneel gestructureerde songs. Hierdoor wordt het album heel interessant om het meerdere luisterbeurten te geven. Er valt telkens weer iets nieuws te ontdekken in het kluwen van gitaar- en basgeweld.

Abhomine brengt met Larvae Offal Swine een krachtig, niet te onderkennen debuut uit. Krachtvoer voor undergroudadepten!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X