Sebastiaan Schabon

Den Duits is terug! We hebben het hier over het Duitse Desaster, een band uit Koblenz die zijn nieuwste creatie The Oath Of An Iron Ritual aan je voorschotelt. Na hun meer dan prima passage op Eindhoven Metal Meeting eind vorig jaar, waar ondergetekende bij was, keek ik enorm uit naar deze schijf. En het wachten werd meer dan beloond!

Eerst krijg je een dreigende intro, waarna Proclamation In Shadows de echte spits mag afbijten. Een heerlijke gitaarriff, en de hel barst los. De blastbeats vliegen je om de oren, de zang is top, de gitaren verscheuren je trommelvliezen, wat moet je nog meer hebben? Oké, dat laatste iets minder, maar toch. Op The Cleric’s Arcanum luidt de bel om je wakker te houden, waarop de band het gaspedaal stevig indrukt. Met dan ook nog eens een geweldige breakdown in het midden. Er zijn weinig bands in het blackened thrashgenre die zulke goede muziek kunnen maken als Desaster, geen wonder dat de heren tot de top in hun genre behoren.

Van Haunting Siren valt ook weinig slechts te zeggen, net zoals over de rest van het album. Het is gewoon het neusje van de zalm, het beste van zijn genre. En alhoewel op het ene nummer de blackzijde er wat meer doorkomt, geeft de band toch een mooi evenwicht door op het andere nummer wat meer te thrashen. Change is good, en dat merk je. Damnatio Ad Bestias is werkelijk magistraal goed, Desaster weet hoe ze hun fans moeten verwennen. Geweerschoten luiden Conquer & Contaminate in, nog een hoogtepunt van deze plaat. Een thema zit er niet echt in, maar dat maakt niet uit, het is zo al meer dan voldoende.

Ik schaam me nu nog altijd dat ik Desaster niet eerder heb leren kennen. Ze zijn gewoon verschrikkelijk goed, en met The Oath Of An Iron Ritual wordt dat weer bevestigd. Hoe vaak je de plaat ook beluistert, je krijgt er maar geen genoeg van. Dus, voor fans van blackened thrashmetal, begeef je als de bliksem naar de platenboer en haal deze in huis, die mag absoluut niet ontbreken in je collectie!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

23okt19:0023:00Amenra @ L'Eden - Charleroi

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X