Jurgen Callens

Nemesea is een Nederlandse femalefronted band, die op 29 april voor de dag komt met een nieuwe plaat. Uprise wordt de titel ervan en zal meteen de vierde full release van dit trio zijn. De vorige keren kregen we steeds waar voor ons geld, en ook op dit nieuwe album worden stappen voorwaarts gezet. Rockbands met zangeressen en Nederland: het is een combinatie die blijft werken.

Een buitenbeentje in die uitgebreide scene zou ik Nemesea nu niet noemen, maar dit is toch wel een band met een eigen smoel, die verdomd catchy deuntjes weet te produceren. Zo gothic als een Epica of Within Temptation klinkt het niet, ook zo niet zo heavy ook, als menige andere bands maar deze nieuwe cd Uprise rockt alvast als de spreekwoordelijke tiet. De band weet telkens weer de perfecte combinatie te vinden tussen gitaren, elektronica en subtiliteit. Swingende songs als Hear Me, Twilight en Forever worden excellent afgewisseld met gevoelige nummers als Let it Burn. Soms doet het met wat aan een band als Evanescence denken. Vooral de prima vocalen van zangeres Manda Ophuis doen met dit concluderen.

Een song als Time to Make it zou dan weer niet misstaan hebben op een album van Within Temptation. Hier zit duidelijk heel veel hitpotentie in en de synths zorgen voor dat extra commerciële tintje over het geheel. Hoe meer ik hier naar luister, hoe beter ik dit vind. Dit zou heel duidelijk wel eens de plaat kunnen zijn, waarmee Nemesea een veel groter publiek gaat bereiken. Uitgedachte nummers, prima vocalen, de soms donkere maar dan weer luchtige sfeer,… Het zal er allemaal toe bijdragen dat de naamsbekendheid veel wijdser verspreid zal zijn.

Manda heeft ook een stem die verschillende facetten toont. Ze bewijst op alle soorten van songs uit de voeten te kunnen en klinkt op elk nummer heel overtuigend en heel natuurlijk. Het hoeft niet altijd in die hoogte te gaan, en hier wordt bewezen dat met prima natuurlijke zang ook hele goeie albums gemaakt kunnen worden.

Ben je fan van bovenstaande bands, maar mag het al eens iets swingender of rockender, dan heb je hier alleszins een heel mooie kans. Volgende week speelt deze band in het voorprogramma van Kamelot. Ik ga zeker maken dat ik mijn handjes met iedereen al op voorhand geschud heb en nergens aan de bar blijf plakken. Dit is namelijk een band die ik zeker wel eens aan het werk wil zien.

Tracklist:

  1. Hear Me
  2. Twilight
  3. Forever
  4. Let It Burn
  5. Time To Make It
  6. Can’t Believe It
  7. Light Up The Sky
  8. Get Out
  9. Bones
  10. Hold On

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X