Spotlight: Ghost Brigade
Eef

Toen Ghost Brigade werd opgericht  in 2005 in Jvväskylä, Finland, waren er een paar dingen waaraan moest voldaan worden. Dit zou een band zijn zonder muzikale limitaties en waar open-mindedness de maatstaf voor het maken van muziek zou zijn. Alles kon, onafgezien het pop, metal of alles daartussen betrof. Op het eind is het altijd de kwaliteit en de integriteit van het afgewerkte product waar men trots op wil zijn.

GB_0122-Edit

Ghost Brigade verraste de wereld toen zijn debuut Guided By Fire (2007) uitkwam. Dit werd onthaald met positieve reviews en geprijsd  door de muziekpers over de hele wereld. De Finnen kwamen zeer origineel uit de hoek met zijn mix van post-rock, metalcore en progressieve death/doom metal. De vijf jeugdvrienden Manne Ikonen (zang), Wille Naukkarinen (gitaar), Tommi Kiviniemi(gitaar), bassist Janne Julin en drummer Veli-Matti Suikhonen hadden iets gemaakt waarvan men onmogelijk kon zeggen: “Dit hebben we al eerder gehoord en het klinkt als die of een andere band.”

Ghost BrigadeRails At The River

Het is moeilijk voor jonge gasten, die van het succes mogen proeven, om met beide voeten op de grond te blijven staan. Zoniet bijGhost Brigade, waar men al hard bezig is aan het schrijven van nieuw materiaal. Ook in het livecircuit groeit de band snel. Zo worden ze uitgenodigd op het Franse Hellfest en het Finse Tuska waar ze de harten van menig metalfan beroeren. Ondertussen werd ook sessie-keyboardspeler Aleksi Munter (Swallow The Sun, Insomnium) vast aangenomen, want  de verwachtingen waren hooggespannen voor de altijd moeilijke tweede schijf.

Ghost BrigadeBirth

In 2009 verscheen Isolation Songs en de response was des temeer enthousiast. Verkozen tot “Album van de maand” in de DuitseMetal Hammer en de hoogste scores in reviews van magazines in heel Europa. De Finnen waren erin geslaagd een opvolger te maken die de huisstijl naar een hoger niveau tilde zonder daarom een Guided By Fire II te maken. Dit album is harder, extremer en  gevarieerder doch met oog voor veel melodie. Isolation Songs bracht de band  een heuse Europese festival tour op, die hen langsWacken Open Air, Graspop Metal Meeting, Hellfest, Summer Breeze, e.v.a. voerde. Als klap op de vuurpijl mocht Ghost Brigadeopenen voor landgenoten Amorphis in zijn European Tour 2010.

Ghost BrigadeSuffocated

Vorig jaar brachten de heersers van de melancholie hun derde meesterwerk Until Fear No Longer Defines Us uit. De wereld is niet meer verrast door deze heren, want ondertussen verwacht men niks anders dan kwaliteit van de bovenste plank. Zodoende. De Finnen hebben hun unieke mix van stijlen nog meer maturiteit meegegeven. De aanval op de rest van de wereld kan beginnen.
Sluit je ogen en laat je meeslepen in een wereld van een diep verlangen en zoet verdriet. Laat je meeslepen in de wereld van GhostBrigade.

Ghost BrigadeClawfinger – video

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X