Any Given Day – Limitless
LABEL:
Arising Empire
RELEASEDATUM:
26 januari 2024
75

Any Given Day draait ondertussen al meer dan tien jaar en mag gerust tot één van de betere, uit Duitsland afkomstige metalcore bands genoemd worden. Op 26 januari langstleden bracht de band een nieuwe volwaardige langspeler uit genaamd Limitless via het label Arising Empire. Een plaatje waarmee deze Duitsers een duidelijk statement willen maken en verder richting de top binnen het genre willen doorstoten.

Any Given Day staat bekend om haar combinatie van enerzijds spijkerharde metalcore en anderzijds een stevige scheut groove. Deze ingrediënten zijn op deze Limitless nog steeds in overvloede aanwezig al dienen we toch vast te stellen dat de Amerikaanse insteek album na album prominenter op de voorgrond begint te staan. Zo kunnen we onmogelijk om de vleug Five Finger Death Punch heen.

Gelukkig hoeft deze verdere koerswijziging absoluut niet als iets negatiefs te worden beschouwd. Any given Day is er namelijk prima in geslaagd om het evenwicht te vinden tussen voornoemde ingrediënten zonder de balans al te veel in de ene, dan wel de andere richting te laten overhellen. Het tempo ligt nagenoeg de volledig plaat vrij hoog waardoor deze Limitless een aangename dynamiek kent. Over ieder nummer valt wel het een en het ander op te vermelden, hetgeen zeker een pluspunt genoemd mag worden.

 

Waar deze Limitless in weet uit te blinken, is het feit dat deze plaat niet meteen weet te vervelen. Zelfs na een tiental luisterbeurten blijft dit album vlot wegluisteren zonder dat je als luisteraar meteen verzadigd raakt. Anderzijds moeten we wel durven stellen dat er nu niet meteen iets wonderbaarlijks te bespeuren valt. De hele plaat zit prima in elkaar en weet op geen enkel moment te vervelen, maar het laten openvallen van onze monden, is nu net iets te veel gevraagd.

Als we er dan toch een nummer moeten uitkiezen dat weet te verrassen, is het wel H.A.T.E en niet in het minst door de samenwerking tussen Any Given Day en die andere Duitse band Annisokay. Niet zomaar een samenwerking tussen een band en een frontman, maar effectief een samenwerking tussen twee volwaardige bands. Het resultaat mag er absoluut zijn!

Limitless is een aangename metalcoreplaat die zich zeker weet te onderscheiden en het hoofd vlot boven het maaiveld weet uit te steken. Deze Duitsers zijn duidelijk vakmannen die perfect weten hoe een moderne metalcoreplaat moet klinken. Oerdegelijk maar nu ook niet bepaald wereldschokkend. We hopen evenwel dat de focus op metalcore blijft liggen en dat de invloeden van het meer Amerikaanse spierballengerol hun zenit bereikt hebben.

Tracklist:

 1. Get That Done
 2. Unbreakable
 3. Limitless
 4. Come Whatever May
 5. Apocalypse
 6. Shockwave
 7. Best Time
 8. My Way
 9. H.A.T.E
 10. Broken Guardian
 11. Shadow Walker

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X