Verken de Grenzen van Progressieve Muziek: Vooruitblik op het MidWinter Prog Festival 2023
Merycarmen LC

Op zaterdag 3 februari hebben prog-liefhebbers een niet te missen afspraak in het knusse Tivolivredenburg in Utrecht, waar het MidWinter Prog Festival zal plaatsvinden. In samenwerking met Glassville Music en Doomstar Bookings presenteert het festival zorgvuldig geselecteerde bands die volledige sets zullen verzorgen in de grote zaal, samen met opties voor eten, drinken, merchandise, DJ’s en meer.

Aan het hoofd van de line-up staan de Zweedse pioniers van progressieve metal/rock, Pain Of Salvation. Ze zullen een exclusieve blik werpen op hun bejubelde album Panther (2020) en het publiek ongetwijfeld verwennen met hun bekende hits. Opgericht door de charismatische Daniel Gildenlöw, heeft de band een eigen geluid gesmeed en zich niet laten beperken door conventies in het metalgenre, met gedurfde fusies van stijlen en diepgaande teksten. Hun recente optredens getuigen van een verjonging en welvaart, met name voor Gildenlöw, de drijvende kracht achter dit alles.

De tweede headliner is Spock’s Beard, die na enkele jaren terugkeren en speciaal voor het festival afreizen. De Amerikaanse progrock-superband zal een exclusief concert geven, boordevol hoogtepunten uit hun carrière, waarbij ze een selectie van hun grootste hits van de afgelopen 30 jaar zullen spelen, vastgelegd op 13 albums. Spock’s Beard, opgericht in 1992 door de broers Neal en Alan Morse, heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op het muzikale landschap met hun kenmerkende benadering en vermogen om de grenzen van de progressieve rock te verkennen. Hoewel Neal Morse de band in 2002 verliet, bleef zijn broer Alan, een meester op de gitaar, een unieke energie toevoegen, samen met toetsenwonder Ryo Okumoto, wat resulteerde in aanstekelijk materiaal dat de muzikale vertelling van de band voortstuwt.

Daarnaast zal LAZULI vanuit het zuiden van Frankrijk naar Utrecht komen om hun veelbesproken album Onze (2023) te vertolken, dat vorig jaar werd uitgebracht, samen met andere favoriete nummers uit hun repertoire. De band staat bekend om hun overweldigende live-optredens, waarbij ze gebruikmaken van uitzonderlijke instrumenten zoals de door henzelf ontwikkelde ‘Le Léode’.

Voor het eerst op een Nederlands podium zal de superband TEMIC optreden, bestaande uit toetsenist en geluidsontwerper Diego Tejeida (Devin Townsend, Mike Portnoy’s Shattered Fortress, ex-Haken), gitarist Eric Gillette (The Neal Morse Band, Mike Portnoy’s Shattered Fortress), drummer Simen Sandnes (SHINING, Arkentype) en zanger Fredrik Klemp (Maraton, 22). In de voorhoede van de progressieve muziek komt TEMIC naar voren als een gedurfde, onverschrokken en met adrenaline geladen muzikale kracht. De combinatie van deze creatieve geesten met indrukwekkende namen in de progressieve scene belooft een amalgaam van talent dat een innovatieve en opwindende muzikale reis verzekert, die de grenzen van het genre herdefinieert. Hun debuutalbum werd afgelopen herfst uitgebracht via Season of Mist en heeft al veel aandacht getrokken.

Het festival wordt geopend door de Noorse formatie MEER, die met hun polyfonische en orkestrale geluid een bombastische maar melodieuze ervaring biedt.

Mis deze editie van het MidWinter Prog Fest niet! Bereid je voor op een epische avond vol meeslepende ritmes en krachtige melodieën met zo’n indrukwekkende line-up. Zet de datum in je agenda en maak je klaar voor een onvergetelijke muzikale ontdekkingsreis!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X