Five Finger Death Punch – The Wrong Side Of Heaven and The Righteous Side Of Hell Vol 1
LABEL:
Eleven Seven Music
RELEASEDATUM:
23/11/2023
73

Five Finger Death Punch (5FDP) is afkomstig uit Las Vegas en net zoals de plaats van oorsprong zijn de shows een explosie van licht, geluid en glitter. Kortweg alles waar Las Vegas voor staat.

Hun songteksten echter gaan over opstandigheid, woede tegen onrecht en andere conflicten zoals oorlog en de gevolgen ervan. Iets wat duidelijk te horen is in het nummer The Wrong Side Of Heaven. Ook binnen de ban is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Zanger Moody was bijvoorbeeld de oorzaak van dat: door zijn drankprobleem werd een show in Tilburg vroegtijdig stopgezet en werd Moody op non-actief geplaatst.. Doch het zijn allemaal feiten uit het verleden en ondertussen is alles terug als voorheen waardoor anno 2023 de tijd rijp is voor een hoogtepunt uit hun al lange carrière. Namelijk de heruitgave van hun dubbelaar uit 2013, The Wrong Side Of Heaven and The Righteous Side Of Hell Volume I en II.

Hier bespreken we het bruutste van de twee albums: Volume 1. Deze plaat was destijds het vierde album uit hun carrière en scoorde in 2013 hoog in de Amerikaanse Billboards en haalde overzees zelfs platina. Deze plaat bevat naast het originele aantal nummers nog wat extra tracks met gastvocalisten. Op de uitgave uit 2013 kregen we al bijdragen van Rob Halford (Judas Priest) op Lift Me Up en Maria Brink (In This Moment) op Anywhere But Here. Lift You Up was trouwens de eerste single dat uit het album getrokken werd, gevolgd door Mama Said Knock You Out (ft Tech N9ne, Amerikaanse rapper) en misschien wel een van de bekendste track, The Wrong Side Of Heaven met de zeer aangrijpende videoclip over het lot van een oorlogsveteraan.

Bonustraks op deze jubileumeditie zijn bestaande tracks met een gastvocalist(e) zoals I.M Sin ft Max Cavalera, Anywhere But Here met Maria Brink (In This Moment). Hier staat dit nummer als gewone versie en de Brink-versie als bonus. Verder hebben we nog Dot Your Eyes met Hatebreed-zanger Jamey Jasta als gast en Rob Zombie doet zijn duit in het zakje op Burn MF.

Met deze bijdragen is dit jubileumalbum alvast een mooie heruitgave van toch wel een van de betere albums van dit Amerikaans collectief.

Tracklist:

 1. Lift Me Up (ft Rob Halford)
 2. Watch You Bleed
 3. You
 4. Wrong Side Of Heaven
 5. Burn MF
 6. I.M. Sin
 7. Anywhere But Here
 8. Dot Your Eyes
 9. M.I.N.E ( End This Way)
 10. Mama Said Knock You Out (ft Tech N9ne)
 11. Diary Of a Dead Man
 12. I.M.Sin (ft Max Cavalera)
 13. Anywhere But Here (ft Maria Brink)
 14. Dot Your Eyes (ft Jamey Jasta)
 15. Burn MF (ft Rob Zombie)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X