Endseeker – Global Worming
LABEL:
Metal Blade Records
RELEASEDATUM:
27 oktober 2023
85

Album nummer vier voor de heren van Endseeker! We konden er zo stilaan onze klok op gelijk zetten, want om de twee jaar laat dit Duitse geweld steevast een nieuwe brok doodsmetaal op de wereld los. Dat men niet uit Zweden moet komen om old school death metal volgens Zweedse leest te produceren, bewees Endseeker de voorbije drie albums al, waarbij de band met Mount Carcass zelfs eens van de betere extreme metalalbums van 2021 wist af te leveren. Of de band dat kuntstukje met deze Global Worming heeft weten te evenaren, kunnen onze trouwe lezers ondertussen zelf beoordelen. Global Worming verscheen namelijk op 27 oktober en dat via Metal Blade Records!

Wie een voorliefde heeft voor Zweedse extremiteiten kunnen we meteen gerust stellen, want op ook deze vierde worp heeft Endseeker alle avontuurlijke uitstapjes achterwege gelaten. Geen frivoliteiten en geen gekunstelde poging tot creativiteit. Daar doen deze heren niet aan mee. In plaats daarvan zweert Endseeker trouw aan een old school geluid, waarbij death metal nog steeds op en top klinkt als death metal en waarbij de Zweedse kettingzagen opnieuw overuren draaien.

In ruim veertig minuten draaien deze Duitsers er negen songs door, die zich stuk voor stuk van elkaar weten te onderscheiden. De gitaarriffs zijn werkelijk om van te smullen en klinken zowel uitermate venijnig als meeslepend. Het drumwerk is eveneens van een hoog niveau en vormt een perfecte symbiose met het flitsende gitaarspel van de tandem Jury Kowalczyk en Ben Liepelt. Het helpt natuurlijk dat je als band sinds de oprichting nog steeds kunt voortbouwen op dezelfde, stabiele line-up zonder keer op keer op zoek te moeten gaan naar een (waardige) vervanger… Ook wat dat betreft heeft dit collectief haar orde op zaken!

 

Met de albumtitel lijken deze heren op het allereerste zicht de serieuze toer op te willen gaan, maar niets is minder waar. De nodige dosis humor zit nog steeds naadloos verweven in de teksten, waardoor je hier zeker en vast geen zoveelste ‘groen predikaat’ vol ondoordachte ideologieën voorgeschoteld krijgt. Endseeker is nog steeds een deathmetalband en heeft daarom geen nood aan al te veel politiek getinte zever. Iets wat we alleen maar kunnen toejuichen!

Wie deze Global Worming de voorbije maand gemist zou hebben, krijgt bij deze dus een herkansing. Endseeker toont zich al enkele jaren één van de (vele) vaandeldragers binnen de nieuwe lichting death metal en die status wordt met deze nieuwste worp nog maar eens bevestigd. Wie zijn death metal graag old school heeft vol met Zweedse kettingzagen, zal zich absoluut kunnen vermaken met dit kleinood!

Tracklist:

  1. Global Worming
  2. Hell Is Here
  3. Violence Is Gold
  4. Wheel Of Torture
  5. C.B.V.
  6. Terror
  7. Hanging Gardens
  8. Our Only Life
  9. Nemesis

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

maart

Geen concerten

april

Geen concerten

X