Mankind – Last of Us
LABEL:
Suburban Records
RELEASEDATUM:
29 september 2023
85

In 2016 begonnen Kristof Du Jardin (Ex-Set Things Right) en James Falck (Ex-Set Things Right, BEAR, Cobra The Impaler) met het schrijven van nieuwe muziek. Ze wilden muziek creëren die de hedendaagse samenleving en hun innerlijke gedachten en gevoelens zou weerspiegelen. Ze wilden de ups en downs van het leven verkennen en hun angsten en frustraties uiten. Samen met Simon Jansens (Strains) en Lieven Casters (Strains)  hebben ze nu hun debuutalbum, getiteld Last Of Us, uitgebracht. Laten we dieper ingaan op deze band en zijn catharsis.

Het album Last Of Us, dat op vrijdag 29 september werd uitgebracht via Suburban Records, bestaat uit negen nummers en begint met They Are Coming. Dit nummer begint langzaam en legt de nadruk volledig op de emotionele stem van Kristof. Het nummer bouwt geleidelijk op en barst dan uit om over te gaan in het volgende nummer, dat dezelfde naam draagt als het debuutalbum, Last Of Us. Dit nummer vertelt een verhaal van eenzaamheid. Deze keer is het echter niet alleen Kristof die zingt, maar horen we ook de stem van Lieven op de achtergrond.

Het nummer Savior lijkt een boeiend en emotioneel geladen nummer te zijn op het album. In dit nummer hoor je de catharsis in de stem van Kristof terwijl het zich ontvouwt. Het gitaarwerk van James Falck lijkt de luisteraar van een rustig begin naar de tribale drums van Simon te leiden. Na een aangrijpende vocale uitbarsting krijgen we Lievens stem op de achtergrond te horen, wat leidt tot de opbouw van een breakdown.

Retreat duikt diepnin de emoties en neemt de luisteraar mee op een reis van twijfel en onzekerheid. Het feit dat het het laatste nummer is dat de band heeft uitgebracht voordat het album uitkwam, suggereert dat het een belangrijk en betekenisvol nummer voor hen is. Het benadrukken van het zangtalent van Kristof in dit nummer wijst op de emotionele intensiteit van de muziek. Het vermogen van een zanger om emotie en gevoelens over te brengen, kan een nummer echt tot leven brengen en een diepe impact hebben op de luisteraar.

Het is fantastisch om te horen dat Mankind met zijn debuutalbum, inclusief nummers als Integrity, Locked, en Know So, een sterke indruk heeft gemaakt. Het feit dat Locked als eerste nummer werd uitgebracht en al snel de aandacht van Live Nation trok, is een veelbelovende prestatie voor een opkomende band.

Het lijkt erop dat Mankind een heldere visie heeft en zijn muzikale talenten effectief heeft vertaald in het debuutalbum. Het voorprogramma verzorgen voor Deaf Havana in Kavka moet een geweldige kans zijn geweest om de muziek aan een breder publiek te presenteren en nieuwe fans te winnen.

Het is spannend om uit te kijken naar de eerste liveoptredens van de band. Live hows bieden vaak een geheel nieuwe dimensie aan de muziekervaring, en het publiek kan de energie en passie van de artiesten echt voelen. Het lijkt erop dat Mankind een veelbelovende toekomst tegemoet gaat.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X