Festerdecay – Reality Rotten To The Core
LABEL:
Everlasting Spew Records
RELEASEDATUM:
24 februari 2023
70

Dat ze in Japan wel een potje extreme metal kunnen smaken, werd enkele jaren geleden duidelijk toen onze eigen vaderlandse trots Carnation, op het ogenblik dat de band eigenlijk nog in haar kinderschoenen stond, Asakusa Deathfest mocht plat spelen. Ook de eigen lokale scene is in het land van de rijzende zon blijkbaar aan het floreren. Een van de bands die Japan mee op de mondiale metalkaart wenst te zetten, is Festerdecay. Een piepjonge band, die tot voor kort enkele demo’s en een split met land- en genregenoten Crash Syndrom hebben uitgebracht. Op 24 februari is het tijd voor het volgende hoofdstuk in het verhaal van deze heren, want dan zal het langspeeldebuut Reality Rotten To The Core het levenslicht zien. Een release die mede mogelijk gemaakt zal worden door het Italiaanse extreme keurlabel Everlasting Spew Records.

Wie Everlasting Spew Records zegt, zegt meteen ook extreme metal. Dat is in het geval van deze Festerdecay niet anders, want na amper één luisterbeurt valt duidelijk op te merken waar deze Japanners de muzikale mosterd vandaan gehaald hebben. Bij momenten word je als luisteraar namelijk een dikke dertig jaar terug in de tijd gekatapulteerd naar een periode waar bands als Carcass en andere grootheden binnen het goregrindgenre het mooie weer maakten. Naar aloude grindtraditie bestaat deze Reality Rotten To The Core uit veertien compacte songs, waarbij furieuze passages worden afgewisseld met het meer lompe geweld, hetgeen afgekruid wordt met de nodige bestiale geluiden. Die bestiale component mag u gerust letterlijk nemen, want over het algemeen is het verdomd moeilijk uit te maken wat deze heerschappen allemaal uit zitten te braken. Iets wat na verloop van tijd toch wel wat begint tegen te steken.

 

Op instrumentaal gebied zal het beluisteren van deze plaat voor vele liefhebbers van het genre aanvoelen als het zich laten onderdompelen in een warm bad van nostalgie. De gitaarriffs zijn voldoende snedig en agressief. De drums ‘huppelen’ en ‘galopperen’ er duchtig op los, terwijl de bassgitaar voorzien lijkt te zijn van voldoende brandstof. Nummers die er weten uit te springen, zijn dan ook onder meer Stench Of Decay, het vrij doomy From The Dark Tomb en het afsluitende Reconstruction Of Malignant Miasma, waarbij de band het gaspedaal nog eens volledig weet in te duwen.

Waar we van de vocalen bij momenten iets minder fan zijn, zijn we dat al helemaal niet van het artwork. Bij de meer extremere genres krijg je ofwel een fenomenale hoes voorgeschoteld, ofwel een spuuglelijk exemplaar. Wat deze Reality Rotten To The Core betreft, zitten we jammer genoeg in de tweede categorie. Al zullen de die hard liefhebbers hier naar alle waarschijnlijkheid een andere mening over hebben, hetgeen hun volste recht is!

Festerdecay weet met deze debuutplaat zeker en vast niet teleur te stellen. Deze Jeugdige Japanners weten duidelijk waar de klepel hangt al moeten we ook toegeven dat er nog heel wat ruimte voor progressie aanwezig is. Rome werd nu eenmaal ook niet op één dag gebouwd. Liefhebbers van het oude werk van onder meer Carcass zullen hier zeker geen buil aan vallen.

Tracklist:

 1. Rotten Fester Decay
 2. Hash The Tong
 3. Fall In Grind
 4. Disintegration Of Organs
 5. Aborticide
 6. Stench Of Decay
 7. Psychpharmacist
 8. From The Dark Tomb
 9. Exposing The Skin Tissue
 10. Carcasses’ Revenge
 11. Cryptic Wounds
 12. Liquidized Gallbladder
 13. Scum’s Karma
 14. Reconstruction Of Malignant Miasma

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X