Electric Callboy - Tekkno
Label: Century Media Records
80
Ashley Bickx

Om de zoveel jaar staat er een band op die zo veel furore weet te maken dat na verloop van tijd zelfs de grootste tegenstanders overstag gaan en echte fans worden. Gedurende de beginjaren moest Electric Callboy – toen nog Eskimo Callboy – heel wat hoongelach verdragen, hetgeen niet altijd even evident was. Sinds de zomer van 2020 met de release van de hitsingle Hypa Hypa is het momentum echter volledig gekeerd en wel in positieve zin. Plotsklaps werden deze heren de hemel in geprezen, mochten ze ondertussen spelen op heel wat metalfestivals en verkopen ze ondertussen vlotjes de ene na de andere grote concertzaal uit. En dan moest de kerst op de spreekwoordelijke taart nog komen, want op 16 september verschijnt met Tekkno de eerste volwaardige langspeler onder de naam Electric Callboy via Century Media Records.

Sinds de release van de hitsingle Hypa Hypa en de daarmee samenhangende ep MMXX bracht de band om de zoveel maanden tijd steevast een nieuwe single uit, die steevast wist in te slaan als een bom. Wie de band op de voet volgt zal ongetwijfeld knallers als Pump It, We Got The Moves, Spaceman, Fuckboi en het meest recente Hurrikan luidkeels kunnen meebrullen. Al deze singles maken deel uit van deze Tekkno, waardoor het verrassingseffect natuurlijk iets minder prominent aanwezig is. De kwaliteit van deze singles maakt gelukkig heel wat goed, want zelfs na ontelbare luisterbeurten wordt de ‘brug’ van het nummer We Got The Moves nog steeds keer op keer luidkeels meegebruld en vertoeven we met het nummer Pump It nog steeds in de sportschool.

Net daar schuilt hem de kracht van Electric Callboy: werkelijk ieder nummer is te beschouwen als een feest op zich, waarbij het onmogelijk is om stil te blijven staan, terwijl werkelijk geen enkel nummer als een kopie van een eerder nummer aanvoelt. Tekkno is dan ook een enorm divers album geworden, waarbij de enige constante de gebalde, krachtige songs zijn, die stuk voor stuk indruk weten te maken. Neem nu bijvoorbeeld Hurrikan dat zowel een ode vormt aan de Duitse schlagercultuur als aan het deathcoregenre. Het hoeft weinig gekker te worden. Arrow Of Love is dan weer een opgewekte ode aan de liefde in alle vormen en maten. Tijdens de intro van Parasite kunnen we dan weer spontaan met weemoed terugdenken aan de gouden jaren van onze vaderlandse trots Milk Inc.

Op deze Tekkno heeft Electric Callboy bovendien een blik gasten open getrokken. Zo vormt het nummer Fuckboi een samenwerking met de Amerikaanse rockband Conquer Divide. Iets gekker wordt het op het nummer Spaceman waarbij zowaar de Duitse rapper Finch zijn duit in het zakje komt doen, hetgeen gerust een zeer smakelijke samenwerking genoemd mag worden.

Ondanks dat Electric Callboy al heel wat jaartjes meedraait, kunnen we gerust stellen dat de formule van deze band anno 2022 echt wel op punt staat. Het toetreden van zanger Nico Sallach heeft de band geen windeieren gelegd, want de vocale wisselwerking met brulboei van dienst Kevin Ratajczak is echt wel dynamisch te noemen. Enig minpunt is misschien toch wel de vrij korte speelduur van een dik half uurtje. Gelet op de kwaliteit van het aanwezige songmateriaal waren een paar extra nummers meer dan welkom geweest. Met Tekkno leveren deze sympathieke Duitsers dan ook een album af dat hun mogelijks wel eens regelrecht naar een (sub)headlinerstatus zou kunnen katapulteren.

Op 2 maart speelt Electric Callboy, na twee uitverkochte shows in Trix eerder dit voorjaar, trouwens in de Antwerpse Lotto Arena. Een show die nu al één van de hoogtepunten van 2023 belooft te worden. Ga dat vooral zien! Tickets zijn trouwens nog steeds verkrijgbaar!

Tracklist:

  1. Pump It
  2. We Got The Moves
  3. Fuckboi
  4. Spaceman
  5. Mindreader
  6. Arrow Of Love
  7. Parasite
  8. Tekkno Train
  9. Hurrikan
  10. Neon

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X