Monument - Hellhound
Label: Rock Of Angels Records
70
Sebastiaan Schabon

De Londense heavymetalband Monument bracht op 25 mei hun reeds derde langspeler Hellhound op de markt via Rock of Angels Records. Dit kwintet ontstond ergens in 2011 en lieten naast twee andere langspelers ook een heleboel singles op de wereld los. Hellhound bevat maar liefst twaalf nieuwe nummers waaronder ook twee covers. Benieuwd hoe ze het ervan af gebracht hebben? Lees dan zeker even verder.

Het genre heavy metal gaat al een eeuwigheid mee, en toch zal het nooit verdwijnen. En Monument is een band die het genre echt wel nodig heeft. William Kid heeft zo een typische klank die je al eens bij bands als het grote Saxon of het nog grotere Iron Maiden te horen krijgt. Hetgeen me echter het meest verbaast is de dubbele basdrumstukken. Nu ja, Judas Priest is daar ook niet vies van, het geeft evenwel een machtig extraatje aan de muziek. De titeltrack Hellhound is echt typisch zwaar metaal. Melodische en tegelijkertijd hevige riffs, de percussie is voor een drummer als ik een waar genot voor het oor, maar als je de zang beluistert en je sluit tegelijkertijd je ogen, dan zou je haast denken dat Bruce Dickinson himself aan het zingen is.

En zo zijn we naadloos aanbeland bij één van de covers op deze schijf, namelijk Déjà vu. Waarom naadloos? Iron Maiden zat achter het oorspronkelijke nummer natuurlijk! Het klinkt zelfs griezelig hetzelfde, het enige wat ontbreekt is Eddie op het podium, maar ja dat zou wel eens problemen kunnen opleveren. Laten we daar niet verder over lullen, we moeten nog de cover van Long Live Rock ‘n Roll van het al even legendarische Rainbow in de schijnwerpers zetten. Dit is toch wel een mindere cover, er bestaan beter gespeelde versies van dit nummer.

Wat kunnen we nu besluiten? Voor de fans van Maiden en co en voor fans van het eerdere werk heb ik maar één boodschap: aanschaffen die handel! Zelf maakte ik door Hellhound voor het eerst kennis met Monument en die kennismaking zal me nog lang bijblijven.

Tracklist:

 1. William Kid
 2. The Chalice
 3. Death Avenue
 4. Nightrider
 5. Hellhound
 6. Wheels Of Steel
 7. The End
 8. Attila
 9. Straight Through The Heart
 10. Creatures Of The Night
 11. Long Live Rock ‘n’ Roll (Rainbow – cover)
 12. Deja Vu (Iron Maiden – cover)

Monument Facebookpagina

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X