EMP!RE – Glue
87
Yngwie Vanhoucke

EMP!RE is een band die jaren geleden al op mijn radar verscheen, met de schitterende ep Where The World Begins. Daarna verdween de band wat van de radar tot enkele maanden terug, wanneer ik een mail binnenkreeg met de bekendmaking van zijn eerste album. De band bestaan al sinds 2012 en brengt nu pas zijn eerste album uit? Het heeft dus even geduurd vooraleer de band op de proppen kwam met zijn eerstling. Is het lange wachten het waard of niet?

Het album starten doen de jongens met Colour Of Shame waarop we direct de typische stem van zanger Joe Green te horen krijgen. De man kreeg al van vele gerenommeerde tijdschriften lof voor zijn stem. De band bouwt verder op wat ze eerder al hebben vrijgegeven met prachtige refreinen afgewisseld met zeer melodische stukken. De titeltrack van deze plaat Glue is wat volgt. De basis voor de songs op deze plaat blijft constant waarbij zanger Joe Green de spotlight neemt met zijn stem. Het nummer My Party, My Rules’ de eerste single die de band vrijgaf om dit album te promoten, opent met een prachtig gitaarstuk die overvloeit naar die unieke stem.

De band in een genre plaatsen is onbegonnen werk. Terwijl de eerste track zeer opvallend is, krijgen we vervolgens iets dat meer op pop-punk lijkt en tenslotte overgaat naar meer progressieve metal.

Het album start met vooral de zang op de voorgrond, maar hoe verder we in de plaat gaan hoe meer we de gitaren te horen krijgen. Rewrite is zo’n nummer waar het gitaarwerk wat meer op de voorgrond komt. Ook Feast start met schreeuwende gitaren die overgaan in melodische zangpartijen.

Het album gaat verder en ieder song is anders dan de vorige. De band toont ons dat ze veel kunnen en evolueert van lied tot lied. Het was lang wachten op de plaat, maar dit was het zeker waard. EMP!RE brengt ons een schitterende debuutplaat die in de smaak zal vallen bij veel metal/rockliefhebbers.

EMP!RE – Glue

  1. Colour Of Shame
  2. Glue
  3. Miss Fortune
  4. My Party My Rules
  5. Rewrite
  6. Feasts
  7. Time Ain’t No Healer
  8. I For 1
  9. Sour Tastes
  10. Teeth/Tether

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X