Bjorn Wielockx

Enkele weken terug ontving ik de debuutplaat van White Boy Wasted. Deze Eindhovens speedrockband mocht vorig jaar in eigen stad Dynamo metalfest openen. De lovende kritieken stroomden toen binnen, waarna het publiek begon te smeken om een eerste echte plaat, na de tweedelige ep Rough Takes. Een jaartje heeft de band nodig gehad om de eerste volwaardige langspeler af te werken. Op The Dirty South Special staan maar liefst veertien nummers. Of dit een aangename plaat opleverde, kom je te weten in onderstaande review.

Vanaf de eerste seconde grijpt de band je bij je strot en laat je zo’n half uur genieten van pure rock ‘n’ roll. Schenk jezelf een goed glas whiskey in, leun achterover en geniet van dit meesterwerkje. White Boy Wasted maakt muziek waar Lemmy trots op zou zijn. Ik durf er m’n hand voor in het vuur te steken dat ze met deze plaat elk café of zaal op z’n kop weten te zetten. Het klinkt allemaal zo catchy, maar is tegelijkertijd zo hard dat het zelfs nonkel Willy op de dansvloer jaagt.

De sfeer op die dansvloer zal uitgelaten zijn. Op deze The Dirty South Special staan twee soorten nummers. Je hebt de nummers die wat trager zijn, hier komt de band muzikaal gezien het best uit de verf. Anderzijds heb je de nummers waar de Eindhovenaren het gaspedaal volledig in trappen. Tijdens deze nummers zal nonkel Willy even raar kunnen opkijken. Toch zal hij nog steeds volledig uit de bol gaan.

De twee opeenvolgende tracks 777 en Hip Shaker Jaw Breaker zijn het absolute hoogtepunt op deze mooie debuutplaat. Wanneer deze twee nummers gepasseerd zijn, zit het album er zo goed als op, maar het eindbommetje dat White Boy Wasted hier voorziet is hemels. 777 is een lange maar heerlijke intro op Hip Shaker Jaw Breaker, dat door deze magnifieke intro perfect uit de startblokken kan schieten. Dit huzarenstukje zal live het publiek altijd op z’n kop zetten.

Deze debuutplaat is een echte topper geworden die door niemand minder dan Peter Van Elderen van Peter Panspeedrock werd geproduceerd. Het kan niet anders dan dat White Boy Wasted ook België zal overtuigen. Ik ga deze plaat nog vaak opleggen. Wat een sfeervolle energie uitbarsting.

Tracklist:

 1. Double Vision
 2. Love At First Touch
 3. I’m A Man
 4. Ratbag
 5. The Only Hair Between Your Legs…
 6. Be My Baby
 7. Dankrupt
 8. Supersize My Love
 9. Shit Out Of Luck
 10. Wet Beard Boogie
 11. Bide My Time
 12. 777
 13. Hip Shaker Jaw Breaker
 14. White Boy Wasted

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X