Bjorn Wielockx

Wie death metal zegt denkt vaak aan de Scandinavische landen of aan Duitsland. Het zuiden van Europa wordt niet direct gelinkt aan het zwaardere muziekgenre. Ook daar zijn er talentvolle bands, die graag met hun muziek de wereld zouden verkennen. Één van die namen is Bloodhunter, een deathmetalband fungerend uit het de verste uithoek van Spanje, meer bepaald de regio Galicia. Sinds 2008 maken ze death metal met extreme invloeden, maar het was pas vier jaar later dat de band een stabiele bezetting wist te vinden. In 2013 volgde de eerste demo met daarop drie nummers die ook op de self-titled debuutplaat kwamen te staan, welke een jaar later verscheen. Vier jaar later zijn deze Spanjaarden klaar met hun volgende wapenfeit, genaamd The End Of Faith.

Bloodhunter heeft een interessante sound te pakken, die voor de liefhebbers van het genre niet snel zal vervelen. De vocal van Diva Satanica heeft een uitgebreid bereik. Deze pittige dame haalt makkelijk de zeer diepe grunts en kan vervolgens probleemloos overschakelen naar een felle scream. Die scream is, doordat Bloodhunter over een frontvrouw beschikt, zeer impressionant. Het zorgt op de gepaste momenten voor net dat tikkeltje meer power.

Ook gitaristisch staat Bloodhunter zeer sterk in de schoenen. De geniale riffs vliegen je om de oren en op tijd en stond laat de band de ruimte voor een vernuftige solo. Wat de Spanjaarden ook doen, het past perfect binnen het excentrieke geheel. Ik ben een echte hardcoreliefhebber en toch wisten ze me verschillende luisterbeurten aangenaam te verrassen. Een hele plaat luisteren was niet zo evident, maar dit ligt zeker niet aan Bloodhunter. De Spanjaarden zorgen ervoor dat ik met plezier nog eens mijn grenzen heb kunnen verleggen.

Het is de schwung, het aanstekelijke tempo wat me zo aantrekt aan deze plaat. De hele tijd weet de band een catchy melodietje op de achtergrond te plaatsen waardoor het je het geheel vlotter kan beluisteren. Het is niet zo prominent aanwezig, dat het voor de volleerde liefhebber zal storen. Ook voor hen heeft Bloodhunter genoeg te bieden.

Af en toe durf ik me al eens te wagen aan een deathmetalplaat in de hoop mijn genregrenzen wat te verleggen. In de vier jaar dat ik schrijver ben voor Ashladan en Amped-Up, ben ik een liefde beginnen kweken voor dit extremere genre. Het gebeurt dat de promo me wat tegenvalt, maar deze Bloodhunter wist me aangenaam te verrassen.

Tracklist:

 1. The Forbidden Zone
 2. The End Of Faith
 3. Eyes Wide Open
 4. Still Standing Up
 5. Death & Rebirth
 6. The Queen Beast
 7. All These Souls Shall Serve Forever
 8. Spirits Of Sin
 9. Let The Storm Come
 10. Possesed By Myself
 11. Crystal Mountain (Death)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X