Impericon Never Say Die 2017: De Preview!
Ashley Bickx

Nu Groezrock beslist heeft om een sabbatjaar te houden, hebben de liefhebbers van metalcore/hardcore/deathcore weer een reden te meer om op zaterdag 4 november af te zakken naar Het Entrepot in Brugge voor een avond vol vertier. Dit jaar strijkt de Impericon Never Say Die Tour immers voor het eerst neer in de hoofdstad van het Belgische voetballand na jaren de Trix in Borgerhout aangedaan te hebben. Zeven bands staan er dit jaar op de agenda. De preview kan je hier lezen!

Lorna Shore (17:45 – 18:10)

De Amerikaanse deathcoreband Lorna Shore heeft dit jaar het genoegen om iedere avond het startschot te mogen geven. Wie hoopt om rustig met een pintje in de hand op temperatuur te komen nu de herfst echt begonnen is, zal van een kale reis terugkomen, want naar alle waarschijnlijk zal de eerste brutale moshpit niet te lang op zich laten wachten. Dit jaar bracht deze band zijn twee album uit genaamd Flesh Coffin. Een album dat er mede voor zal zorgen dat 2017 de geschiedenis zal ingaan als een grand-cru als het op deathcore aankomt.

Polaris (18:25 – 18:50)

Met Polaris trekt de organisatie volop de kaart van de jeugdigheid, want op de vooravond van deze show brengen deze Australiërs immers hun debuutalbum op de markt. The Mortal Coil werd onlangs nog van een passende review voorzien en kreeg van Amped-Up met 7,5 op 10 een mooie score opgeplakt (de review kan je trouwens hier lezen). Muzikaal brengen deze jonge wolven een combinatie van metalcore en post-hardcore, waarbij de vergelijking met While She Sleeps niet uit de lucht gegrepen is. Zeker een band om niet te missen!

Kublai Khan (19:05 – 19:30)

Als, ik zeg ‘als’ de vorige bands nog niet het geleverde vuurwerk zouden gebracht hebben, zal daar met Kublai Khan sowieso verandering in komen! Langspeler nummer drie, Nomad, is nog geen maand uit, maar zal door de fans ongetwijfeld op een enorme respons kunnen rekenen. Beatdown hardcore, zo valt de muziek nog het best van al te omschrijven, waarbij fans van het vaderlandse Nasty zeker aan hun trekken zullen komen. Koop alvast enkele elleboogbeschermers, want het zal er ruig aan toe gaan vlak voor het podium.

Sworn In (19:45 – 20:15)

Na het brute geweld van Kublai Khan, is het de beurt aan het uit Illinois afkomstige Sworn In om het beste van zichzelf te geven op deze Impericon Never Say Die Tour editie 2017. Geen beatdown, maar wel staalharde metalcore waarbij breakdowns, maar ook cleane vocalen centraal staan. Die cleans durven live wel al eens voor een valse noot zorgen, dus benieuwd hoe frontman Tyler Dennen het er live van af zal brengen. Wie zijn metalcore al eens graag afgewisseld heeft met enkele licht verteerbare melancholische passages, is bij Sworn In alvast aan het juiste adres.

Chelsea Grin (20:30 – 21:00)

Chelsea Grin, een naam als een klok binnen het core-genre en één van de grondleggers van de deathcore. Geliefd door velen, maar ook verguisd door een hoop zelfverklaarde puristen. Vier langspelers en twee ep’s later mogen ze met recht en rede beschouwd worden als een vaste waarde in het wereldje. Bovendien weet dit gezelschap altijd een show van jewelste neer te zetten. Iets wat ze op 4 november ook zullen doen. De funderingen van Het Entrepot zijn bij deze gewaarschuwd. Daveren zal het!

Deez Nuts (21:15 – 21:55)

Rond Pasen kwamen de Australiërs van Deez Nuts op de proppen met album nummer vijf genaamd Binge And Purgatory, waarvan je de review hier kan lezen. De party-hardcore van dit viertal zorgt al jaar en dag voor een stevig feestje, maar het is toch pas echt sinds het derde album, Bout It, dat deze heren echt wisten door te breken. Wie had ooit durven denken dat rappassages in combinatie met hardcore zo aanstekelijk zou kunnen klinken? Deez Nuts is ondertussen uitgegroeid tot een bron van inspiratie voor vele beginnende bands en het is dan ook een grote eer om deze klasbakken hier vanavond op het podium van Het Entrepot te mogen verwelkomen. Ledig uw blaas en haal alvast enkele pintjes tijdens de pauze, want een show van Deez Nuts zonder een goeie pint of twee is zoals een café zonder bier of een vrouw zonder weelderige boezem.

Emmure (22:15 – 23:00)

De wijzigingen bijhouden in de line-up van Emmure is zowaar nog moeilijker dan het voorspellen van het traject van orkaan Irma. Emmure heeft als band bijna vijftien jaar op de teller, maar de enige constante in de band is de aanwezigheid van frontman Frankie Palmeri. Ligt het aan de man zijn karakter of is de rest van de wereld gewoon irritant. Wie zal het zeggen… Vorig jaar was het zelfs zo ver gekomen dat Frankie plots op zoek moest naar drie nieuwe bandleden. Blijkbaar geen probleem, want al snel kon Emmure weer de hort op gaan voor het beste van zichzelf te geven. Ondertussen prijkt deze band ook al met maar liefst zeven albums achter zijn naam, waarvan Look At Yourself voorlopig de laatste uit de catalogus is (voor de review ben je hier aan het juiste adres). Live zorgt deze band keer op keer voor een waar slagveld. Iets wat ik persoonlijk nog niet kan bevestigen, want telkens ik Frankie en zijn vriendjes aan het werk zou zien, kwam er wel iets tussen waardoor Emmure verstek moest laten. Hopelijk staan ze op vier november omstreeks kwart over tien gewoon te blinken op het podium van Het Entrepot, want een zaal tot op de grond gelijk maken, kan Frankie met zijn vriendjes nog altijd als de beste!

 

Voor verdere info kan je hier klikken voor het Facebook evenement. Tickets zijn trouwens nog steeds te verkrijgen! See you there, metalheads!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X