Yngwie Vanhoucke

Punk is not Dead!!! Als we de mannen van Saturday’s Heroes uit Zweden mogen geloven. De band bracht enkele dagen gelden hun derde langspeler uit, Pineroad. Genoemd naar de straat waar twee van de bandmembers opgroeiden en waar ze nog steeds repeteren. Halfweg het opnemen van de nieuwe cd kwam de nieuwe bassist Daniel Wiggander toe en deze zorgde meteen voor een heuse boost aan energie.

Pineroad is wat we verwachten van een punkrock album anno 2017 met hier en daar iets anders. Een invloed van folk zorgt voor die andere sfeer in de plaat dan hetgeen we gewend zijn in het punkrockgenre, waar innovatie steeds moeilijker is. Het album vertelt ons een verhaal over opgroeien, jezelf vinden en het leven ervaren.

Het album beginnen we met Celebrate Nothing. Het lied gaat erover dat we te materialistisch zijn en dat we enkel het leven op zich zouden moeten vieren. Een lied dat overvloeit van de energie. Vervolgens komt Rebel, iets waarvoor de punkers gekend staan, rebelleren tegen de staat. Het lied bevat een aanstekelijk gitaarspel, dat me direct laat meeknikken met het ritme.

Vervolgens krijgen we nog twee energieke songs aangereikt, Lizzie en My Fight. De band heeft al een pak ervaring opgedaan door veel te touren in Europa en dit doen ze binnenkort nog eens over. Wil je deze band live aan het werk zien dan kan dit in oktober.

De rest van het album volgt dezelfde lijn als de eerste vier songs. Songs die overlopen van energie. In een genre waar innovatie steeds moeilijker wordt brengt Saturday’s Heroes hier een zeer leuke cd door melodieuze punk te gaan verweven met folk. Zoals alle punkbands komt hun muziek beter over wanneer je ze live aan het werk ziet dus mis deze mannen zeker niet komende zomer op één of andere weide.

Voor fans van: Bad Religion, Social Distortion, Bruce Springsteen, The Gaslight Anthem, Dropkick Murphys, Rancid en Street Dogs.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X