Bjorn Wielockx

De naam Dopesick zal hier en daar misschien een belletje doen rinkelen. Ondanks dat de Amerikanen al zo’n twintig jaar bestaan, hebben ze nog niet het verhoopte succes behaald. Meerdere stormen binnenshuis zorgden ervoor dat er altijd wel een probleem was binnen de band. Met Adam Albright, die je ook kan kennen van Skinlab of Sebastian Bach, is er nog één oprichter overgebleven. De man is echter klaar om met Dopesick de wereld te veroveren.

Het eerste schijfje, de ep Vendetta die in 2002 verscheen, zorgde ervoor dat de band in eigen land op veel podia mocht staan. Door het succes kwamen er problemen met drank en drugs en ontstonden er strubbelingen tussen Adam Albright, en de gitarist en frontman Marcus Payton. De mannen stopten de samenwerking en zo ging ook Dopesick voor een onbepaalde tijd in de vriezer, tot enkele maanden terug dan. Met The Love And Terror Cult is er in april nog eens een nieuw werkje van de Amerikaanse nu-metalband verschenen.

Zoals eerder aangehaald is Adam Albright de enige oprichter. Op de nieuwe plaat werden de vocals verzorgd door twee guestvocalisten. Met Christian Machado van Ill Nino en Jahred van (hed)pe niet de minsten. Toch is dit schijfje een teleurstelling geworden: ik mis eigenheid, karakter waardoor ik in het kwartiertje dat deze ep duurt snel mijn aandacht verlies.

Deze ep is te vroeg gekomen, dat is duidelijk. Er staan maar twee echte nummers op, die dan ook nog eens totaal verschillen. Het ene voelt verfrissend aan door de reggae-elementen, het andere is dan weer old-school metal. De drie andere tracks op deze The Love And The Terror Cult zijn louter opvulmateriaal waardoor het schijfje als geen meerwaarde kan bestempeld worden.

Wanneer ik de promotekst van het label las, dacht ik een cd’tje te ontvangen waarop een band zou te horen zijn die eindelijk zijn vorm had gevonden. Dit klopt echter helemaal niet, daar Dopesick nog volop aan het zoeken is. Albright had beter wat langer gewacht en een fatsoenlijk werk afgeleverd dan dit schijfje, want het wekt de minste interesse op.

Tracklist:

  1. Aug 1969
  2. Ride The Night MSTR
  3. Fruitvale
  4. Release Me
  5. Hayes And Webster

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X