Rotthier Peter

Mike Tramp is een Deense zanger die vooral bekend is van de bands White Lion en Freak Of Nature. Voor hij echter wereldbekendheid verwierf met White Lion draaide hij al een aantal jaren mee in de Deense scene. Zo speelde hij in de band Mabel, waarmee hij maar liefst vijf albums opnam en zijn land in 1978 vertegenwoordigde op het Eurosongfestival met het nummer Boom Boom.

Met Mabel oogstte hij grote successen in eigen land maar ook in Spanje. Voor de opnamen van een nieuw album trok de band naar de Verenigde Staten. Tramp besloot echter daar te blijven en vormde samen met Vito Bratta White Lion. Met hun tweede album, Pride, wist de band een plaatsje te veroveren in de top van de Amerikaanse hitlijsten en de single When The Children Cry zorgde ervoor dat elke Amerikaan de band kende.

Toen de band in 1992 ophield te bestaan, richtte Tramp, Freak Of Nature op. Waar White Lion vooral op de Amerikaanse markt gerichte FM rock maakte, richtte Freak Of Nature zich meer op het heavy metal publiek. De sound was een pak donkerder en stukken steviger dan wat Mike met White Lion liet horen.

Na het einde van Freak Of Nature in 1998 richtte Tramp zich op een solocarrière. Tussendoor, in 2004, richtte hij White Lion opnieuw op met andere muzikanten. Dat liedje eindigde in 2008 en de Deense zanger ging terug op de solotour. Tussen 2012 en 2014 trok hij de wereld rond met een akoestische tour en bracht hij het album Nomad uit. Anno 2017 werd het tijd om nieuw solowerk op de mensheid los te laten.

Dat solowerk, Maybe Tomorrow, situeert zich, net zoals op Nomad, muzikaal heel dicht bij het werk dat hij jaren geleden produceerde met White Lion. Softe, op de Amerikaanse markt gerichte radiorock voor een zeer breed publiek. Tramps stem heeft na al die jaren nog niets aan kracht verloren en weet nog steeds te bekoren zowel in de mid tempo rockers als op het iets stevigere werk. Zijn stem is echter helemaal top wanneer hij ballads ten gehore brengt. Luisteren en genieten dus. Maybe Tomorrow is echt zo’n rockalbum dat je kan opzetten als niet liefhebbers van het harde genre op bezoek komen.

Fans van het oude White Lion gaan met Maybe Tomorrow absoluut geen miskoop doen. Michael Tramp zingt de sterren van de hemel en doet vervlogen tijden herleven. In het genre van de melodieuze toegankelijke harde radiorock is dit alvast een van de toppers van het jaar.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X