Bart Van Gestel

Bij het lezen van de titel van het album moest ik een lachstuip onderdrukken. Wanneer ik begon te luisteren naar het tweede album van het Catalaanse Insulters verdween de lachstuip, de glimlach bleef echter wel op mijn gezicht staan.

Geef toe, Metal Still Means Danger is nu niet meteen de meest originele of catchy titel onder de metalalbums. Het verraadt anderzijds wel wat ja mag verwachten: Insulters heeft een album gemaakt welke bol staat van de cliche’s. Dit kan een negatief punt zijn voor een plaat, maar dat is het in dit geval helemaal niet. Metal Still Means Danger klinkt namelijk zo lekker dat het album zelfs enigszins verslavend werkt. Mits de juiste mood en het juiste promillage in het bloed is deze plaat een regelrechte moshpitgenerator. De heerlijke oldschool feel, de alom aanwezige loodzware groove. Ook rock ’n roll is nooit veraf. De band roept de sfeer op van Venoms Black Metal of ook Entombed.

“Zoek het niet te ver” is het levensmotto van Insulters. Met songtitels als Bang Your Fucking Skull of Burn With The Witch is de boodschap duidelijk: plezier maken op de meest misselijkmakende manier. Dit is een plaat waarbij het verstand op nul mag, de tapkraan volledig open en het volume op twaalf.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

maart

Geen concerten

april

Geen concerten

X