Bjorn Wielockx

Om niet zo’n bekende bands aan de man te brengen plaatst een label soms bekende bands in hun persbabbel. Dit was ook het geval bij de nieuwste telg van de toen nog voor mij onbekende band Czar. Deze Amerikaanse  hyper-violence, progressieve grindcore, post-grind, avant-grind, en nog een hele resem andere genres band werd gelinkt aan Faith No More en The Dillinger Escape Plan. Laat dat nu net twee van mijn favoriete bands zijn.

Vanaf de eerste noot op deze Life Is No Way To Treat An Animal ben je in een andere wereld beland. Eentje waar alles kan maar vooral niets moet. Wanneer je denkt Czar hun passages te voorspellen dan ben je mis. Met dezelfde energieke en geniale mix als The Dillinger Escape Plan blijven deze Amerikanen maar gaan. Harde gitaarlijnen worden probleemloos gecombineerd met abstracte elektronische geluiden, iets wat het onvatbare nog meer aanwakkert.

Tijdens de rustigere nummers probeert Czar toch nog excentriek uit de hoek te komen door middel van zweverige gitaarlijnen en een “clean” vocal die je het best kan vergelijken met die van Mike Patton van Faith No More. Met dezelfde buitengewone begaafdheid kunnen zowel Patton als Dr. Landon Jared Wonser van een dromerige vocal probleemloos omschakelen naar een wel zeer agressieve scream die je onmiddellijk van je wolkje afstampt.

De combinatie tussen het destructieve van The Dillinger Escape Plan en het excentrieke van Faith No More levert wat mij betreft een pareltje op. Sinds enkele dagen zit deze Life Is No Way To Treat An Animal in mijn muzieklijst en ik kan maar niet stoppen met luisteren. Voor mensen die hun muziek graag eens wat anders hebben is deze nieuwste plaat van Czar een absolute aanrader.

Tracklist:

 1. Owls, Etc.
 2. Too Many Yetis
 3. Arachnochondriac
 4. Antelope Mask
 5. Beware The Files, Orestes
 6. Vultures Never Eat In Peace
 7. The Worm Enters The Moon
 8. Canine: No Eyes. Just Teeth
 9. Shark Cancer
 10. The Golden Calf
 11. Mister Reindeer
 12. Domesticated Wolves
 13. You Were A Comatose Lion
 14. Wine Hog
 15. xʷiqʷadiʔ
 16. Blind Mice
 17. Prawn
 18. RxABBITS
 19. Taking Roadkill To The Vet

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X