Bjorn Wielockx

Betontod is een Duitse punkband die al sinds 1990 bezig is. Toch is het bij ons een relatief onbekende band. In Duitsland daarentegen zijn ze een belangrijke speler in het genre. Het feit dat hun teksten Duitstalig zijn zouden hier wel eens de oorzaak kunnen zijn. Om ook buiten de landsgrenzen succes te kennen releaste Betontod zijn vorig album Traum Von Freiheit via Columbia Record, een dochteronderneming van Sony Records. De grote doorbraak laat echter nog steeds op zich wachten.  Voor de release van Revolution tekende de band bij Nuclear Blast waardoor deze in mijn promobox belandde.

Duits is zeker niet mijn favoriete taal, laat staan in muziek. Maar ook met het Noors heb ik weinig binding, toch weet Kvelertak me altijd weer te intrigeren. De muziek die Betontod voorschotelt is allesbehalve de punk die ik graag beluister. Trage, popperige gitaarlijnen in combinatie met een te commerciële vocal vormen een té herkenbaar geheel.

Het geheel is gewoon te poppy/commercieel om zich te onderscheiden van het gros in het genre. Er zijn maar weinig liedjes op deze Revolution die me maar op welke manier dan ook hebben geraakt. Te vaak herkauwen de Duitsers een passage die nog geen minuut eerder uit m’n boxen knalde.

Revolution wist me in de totale veertig minuten dat deze plaat in beslag neemt, geen één keer te boeien. Een Duitstalige promo is niet persé een mindere release maar in combinatie met het muzikale geheel dat Betontod hier aflevert is het meer dan een mindere release.

Tracklist:

 1. Intro
 2. Revolution
 3. Küss Mich
 4. Welt In Flammen
 5. Ich Nehme Dich Mit
 6. Herz An Herz
 7. Verdammt Schwer
 8. Freiheit Oder Tod
 9. Bambule & Randale
 10. Freunde
 11. Es Liebe Die Freiheit
 12. Mann Über Bord

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X