Bjorn Wielockx

Miozän zal bij weinigen onder jullie een belletje doen rinkelen. De al iets oudere hardcorefans zouden zich nog iets kunnen herinneren van deze Duitse machine. Tien jaar, van 1991 tot 2001 stond deze band hoog genoteerd, vooral in Duitsland maar ook ver daar buiten. Met Surrender Denied heeft de band, na 17 (!) jaar, de opvolger klaar voor Thorn In Your Side.

De mannen zijn misschien wel een pak ouder geworden, wat vooral hoorbaar is in de vocal van Kuddel, maar voor de rest lijkt het alsof de mannen nooit zijn gestopt. Met dezelfde kracht en furore raast deze old-school hardcore plaat uit je boxen. 33 minuten zijn gepasseerd voor je het weet.

Maar zich echt onderscheiden doet Miozän niet op deze nieuwste plaat. Doordat de band zo’n achtergrond heeft, verwacht je net dat tikkeltje meer. Al zijn de 12 nieuwe nummers zeker niet slecht. Fans van het eerste uur zullen zich nog lang amuseren met Surrender Denied. Of deze nieuwste telg ook veel nieuwe zieltjes zal veroveren zal vooral van de live-prestaties afhangen.

Kan een band nog verrassend uit de hoek komen met een old-school hardcoreplaat, dat is misschien de vraag die er moet gesteld worden. In mijn opinie wel, zeker door een band die zo’n 17 jaar heeft kunnen nadenken over zijn materiaal. Niet slecht, maar ook niet wereldschokkend, zo zou ik deze Surrender Denied het best omschrijven.

Tracklist:

 1. Broken Wing
 2. Dare To Dream
 3. Surrender Denied
 4. Reach Out
 5. 4 Chord Truth
 6. No More Words
 7. Back To The Wall
 8. Light Up The Skate
 9. Underdog
 10. Realies
 11. Straight From The Heart
 12. We All Make The Difference

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X