Sebastiaan Schabon

16 december 2016 was een hoogdag voor de Noorse blackened thrashmetalband Vesen, want dan verscheen het vijfde album van deze heren. De nieuwste telg kreeg de naam Rorschach mee, waarschijnlijk is dit een verwijzing naar de uitvinder van de inktvlekken–oogtest. Het was Soulseller Records dat voor de promotie en verdeling zorgde.

Niet dat die gast hier iets mee te maken heeft, het album is op dat vlak heel vaag. Er is bijna geen enkele verwijzing naar hem of je moet de lyrics al heel grondig bestuderen. In totaal vind je tien nieuwe songs terug op Rorschach, en de eerste hiervan, Damnation Path, is al meteen een schot in de muzikale roos. De gitaarlijnen zijn zeer aangenaam om naar te luisteren en bevatten zowel thrash- als blackelementen. De drummer bespeelt zijn drumstel zeer strak en netjes en blijft mooi in het ritme. De zang tot slot is misschien aan de hese kant en klinkt alsof de duivel zich er mee heeft gemoeid. Positief bedoeld dan wel daar al deze ingrediënten samen een heerlijk muzikaal gerecht vormen. En zo passeren we nog eens negen gangen die stuk voor stuk heerlijk nasmaken. Tijdens Blood, Bones and Pride kunnen we lekker headbangen op de loodzware, hamerende riffs die de gitaristen op onze arme trommelvliezen afvuren. Om af te sluiten vuurt Vesen Final Insult op ons af; wat er nog restte van je trommelvliezen zal nu zeker en vast sneuvelen. Een snel nummer waarop ook de gitaristen het beste uit de muzikale kast halen en de vocalist bijna letterlijk de longen uit zijn lijf schreeuwt.

Black en thrash wisselen elkaar netjes af op deze plaat, je merkt duidelijk dat Vesen al meer dan zeventien jaar ervaring heeft. Het is waarschijnlijk door die ervaring dat ze met Rorschach wederom een oerdegelijk album hebben kunnen maken. Deze plaat is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar zou toch niet slecht staan op de cd-plank van fans die blackened thrash metal een warm hart toedragen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X