Sebastiaan Schabon

Sepultura, wie kent hem nu niet? Als het geesteskind van de muzikale duizendpoot Max Cavalera, maakt de band nog steeds het mooie weer vanuit Brazilië met zijn oerstevige thrash metal. Sinds 1998 neemt de imposante Derrick Green de vocalen voor zijn rekening na het woelige vertrek van Max. Het nieuwste album van de band heet Machine Messiah en het is vanaf 13 januari te verkrijgen bij de betere platenboer. En meteen hebben we al een kanshebber voor album van het jaar.

De titeltrack Machine Messiah is dan misschien wel niet speciaal, maar wat daarna komt is compleet het tegenovergestelde. Want vanaf de eerste tonen van I Am The Enemy wordt het gaspedaal stevig ingedrukt: het is een zeer explosief nummer waarin het tempo van de thrashriffs hoog ligt en de drummer zijn drumstel met bijna dodelijke precisie bespeelt. Derrick Green schreeuwt bijna letterlijk de longen uit zijn lijf waardoor zijn stem eens zo krachtig klinkt maar tegelijkertijd de muziek niet overheerst. Alles is tot in detail afgewerkt, er valt gewoon geen foutje te bespeuren in dit nummer.

En het wordt alleen maar beter. Dit album bevat in totaal tien tracks en stuk voor stuk zijn ze van hoge kwaliteit. Het duurde wel vier jaar eer deze plaat verscheen, maar dat lag enkel en alleen aan het feit dat de band veel moest touren ter promotie van zijn vorige plaat. Green zei zelf nog in mijn interview met hem dat ze het liever rustig aan doen zodat het van de eerste keer er los op is. En daar zijn ze hier echt wel in geslaagd. Sworn Oath verdient toch ook zeker wat aandacht, want het is niet alleen het langste nummer van het album maar er komen bijzondere klanken voor in dit nummer die enkel van een keyboard kunnen komen. Een zeer aangename toevoeging die fans van een beetje symfonie wel zal bevallen.

Wie Sepultura nu nog niet zou kennen heeft echt te lang onder een steen gelegen. Wat ze met Machine Messiah voorschotelen aan de fans is een gerecht om van te smullen van het begin tot het einde. Verplichte aanschaf dus voor Sepultura–fans!

Tracklist:

  1. Machine Messiah
  2. I Am The Enemy
  3. Phantom Self
  4. Alethea
  5. Iceberg Dances
  6. Sworn Oath
  7. Resistant Parasites
  8. Silent Violence
  9. Vandals Nest
  10. Cyber God

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X