Sister, Noise Pollution, De Verlichte Geest, Roeselare, 15/12/2016
Steven Demey

Terwijl het jaar op zijn einde loopt en de eindejaarslijstjes al volop in aanmaak zijn, pikken we nog snel een concertje mee. De Zweedse sleaze/punk/rock ‘n’ roll sensatie Sister doet tijdens zijn Europese tour voor de promotie van zijn recente knalplaat Stand up, Forward, March! ook De Verlichte Geest in Roeselare aan. En of we stonden te springen om ze eens live aan het werk te zien! Het jonge viertal heeft immers in het clubcircuit snel naam gemaakt omwille van hun erg energieke shows. Voor wat vuurwerk op het podium zijn we altijd te vinden! Het voorprogramma, het Italiaanse Noise Pollution doet bij ons geen belletje rinkelen. We zijn echter ruimschoots op tijd om te zien welk vlees we in de kuip hebben.

Als Noise Pollution aan zijn set begint, is de zaal nog zo goed als leeg. Toch weerhoudt het de Italianen er niet van om er meteen keihard in te vliegen. De muziek kan omschreven worden als moderne rock met een donker randje en wat lichte sleaze invloeden. Door de zwaarmoedigheid doet het soms wat aan het Finse The 69 Eyes denken. De frontman is een bizarre persoonlijkheid: een slungel met bleek gezicht, lange slordige haren en ferme wallen onder de ogen. Denk aan een zombie en je komt in de buurt. Toch weet hij het weinige volk mee te krijgen. Hier en daar gaan er wat voetjes van de grond en bewegen er wat koppen op en neer. De Italianen hebben dan ook geen gebrek aan uitstraling en doen hun uiterste best om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken. Hun opzwepende nummers dragen daar hun steentje toe bij. Verre van een slechte opener dus, en een band om in de gaten te houden.

Na een korte ombouwpauze is het dan de beurt aan de band waarvoor iedereen gekomen is. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Een te hoog verwachtingspatroon is natuurlijk gevaarlijk want we hebben het al genoeg meegemaakt dat het daardoor uiteindelijk een teleurstelling wordt. Dat is buiten Sister gerekend. De zaal bestaat ondertussen uit een 40 tal echte liefhebbers en vanaf het moment dat frontman Jamie en zijn gevolg het podium betreden slaat de vlam in de pan. De Zweden trekken van leer met het openingsduo van hun laatste album, namelijk het moddervette en stampende Destination Dust en het groovemonster Carved In Stone. Wat een start!

De band gaat tot het gaatje en hun enthousiasme beroert de hele zaal. Het rockende Spit On Me en het makkelijk meezingbare Hated, beiden van het spetterende debuut Hated, volgen. De vier hebben allen een enorme uitstraling, ook al is hun gezicht bedekt met een dikke laag schmink. Vooral zanger Jamie valt in positieve zin op door zijn niet aflatende dosis energie die hij verspreidt. Het werkt erg aanstekelijk. De man beschikt voorts over een enorme conditie. Geregeld draait hij enkele keren rond zijn eigen as, waarbij een ‘normale’ mens al snel de grond zou kussen. Het feest gaat door met Werewolves On Blackstreet, ook al van het debuut. Die plaat is trouwens goed vertegenwoordigd want verder worden ook nog The Unlucky Minority, Would You Love A Creature en de onvermijdelijke meezinger Bullshit & Backstabbing gespeeld. Vooral bij die laatste song wordt er luidkeels meegezongen.

Het tweede album Disguised Vultures komt er eerder bekaaid vanaf met het modern klinkende My Enemy en het felle Sick. Disguised Vultures is dan ook de minste plaat van de drie, dus dat verklaart de keuze misschien wel. Stand Up, Forward, March! mocht trouwens wat ons betreft wel wat beter vertegenwoordigd zijn. Naast het openingsduo horen we verder enkel nog het erg melodieuze Carry On en het catchy Unbeliever passeren. Zo’n goeie plaat en er slechts 4 songs uit spelen, dat is jammer. Het is een kleine smet op een verder vlekkeloze set.

Na het optreden duiken de 4 Sisters de zaal in om uitgebreid op de foto te gaan en tijd te maken voor een praatje met de fans. Op het podium zien ze er gevaarlijk uit, maar naast het podium zijn het eenvoudige, vriendelijke gasten. En zo hoort het ook! Sister verdient het om op korte tijd naar een groot publiek door te stoten. Ze hebben er de kwaliteiten en de songs voor. Alcatraz? Graspop? Iemand?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X