Sebastiaan Schabon

Dit jaar was het meermaals een re-release die we op de redactie voorgeschoteld kregen. Als die dan ook nog eens de oorspronkelijke plaat overtreft, dan zit het wel goed. Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook waar zijn. Anata, een Zweedse technical deathmetalband bracht op 21 oktober 2016 The Infernal Depths of Hatred opnieuw uit, deze keer onder het label KaosKvlt. De oorspronkelijke release dateert van 1998 dus laten we eens kijken of dit plaatje na 18 jaar nog altijd knalt als vanouds.

Tijd voor een intro hebben ze bij Anata niet, want ze vliegen er meteen stevig in met Released when You Are Dead. En ja hoor, het knalt nog altijd als vanouds maar dan met een merkbaar betere kwaliteit. Wat daarna volgt zijn nog eens acht tracks bomvol echte, onvervalste death metal. De band heeft duidelijk goed begrepen wat een remastering inhoudt want de drums klinken nog harder en krachtiger dan ervoor, de gitaarmeesters sturen de ene na de andere snoeiharde riff richting je hersenen. Waar je het nog het beste aan merkt dat deze plaat geremastered is, is de zang. Zoek hun eerdere versie van Let the Heavens Hate maar eens op, dan zal alles wel duidelijk worden.

Na al dat geweld zou je toch verwachten dat de band je een adempauze gunt, dit is echter niet het geval. De rest van het album, misschien met uitzondering van Under Azure Skies, klinkt hetzelfde als de eerste twee tracks. Dat kan misschien saai overkomen, maar geen paniek: er zit voldoende variatie en voldoende ritmewisselingen in de muziek zodat er geen moment van verveling is. Met Day of Suffering sluit het Zweedse trio een album af dat kan meedoen met de grote jongens. De kwaliteit ligt heel hoog, de kwantiteit evenzeer. Dat is exact wat een remastering moet doen.

Je zou voor minder tevreden achterblijven. Anata schotelt ons met de remastering van The Infernal Depths of Hatred een album voor dat vele fans bekend in de oren zal klinken en voor zij die hen nog niet zouden kennen is dit een prima kennismaking met de band. Verplichte aanschaf dus!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X