Sebastiaan Schabon

Fans van symphonic/gothic metal, zet jullie schrap! Tenminste, voor zij die Aeternitas nog niet kennen. Deze uit de Duitse deelstaat Schleswig – Holstein afkomstige zevenkoppige band bracht op 21 oktober nieuw materiaal uit onder de noemer House of Usher, een plaat met maar liefst vijftien nagelnieuwe tracks. Ja, dat klinkt misschien wel lang maar het is de moeite meer dan waard.

Na de introtrack Le Coeur jaagt Aeternitas meteen de titeltrack House of Usher door onze trommelvliezen. En wat een dijk van een stem heeft die Alma Mathar toch! Zij verzorgt vanzelfsprekend de vrouwelijke vocalen, maar tussen al die toonhoogtes horen we klaar en duidelijk een mannenstem. Deze komt van Oliver Bandmann en daarbij komt ook nog eens Alexander Hunzinger die de backing vocals voor zijn rekening neemt. Drie compleet verschillende stemmen die elkaar haast perfect afwisselen, dat is niet iedereen gegund. Maar laten we ook de muziek niet vergeten, en die is zoals gothic metal moet zijn: een flinke dosis melodie, afgewisseld met af en toe een snoeiharde riff.

Zoals reeds aangegeven is het de lange luisterbeurt meer dan waard geweest, want ook met de rest van het album kunnen we Aeternitas tussen de groten in het genre zoals Nightwish plaatsen. Na vier volwaardige studio – albums (waarvan House of Usher het meest recente is) weten ze nog altijd menig fan te verbazen. Neem nu bijvoorbeeld The Haunted Palace, waarop alle instrumenten en de drie zangstemmen het beste tot hun recht komen. Op de rest van het album is dit ook wel zo, maar op dit nummer halen ze pas echt alles uit de muzikale kast. En zo hoort het ook.

Ja jongens, dat wordt nog puzzelen in mijn en in dat van menig ander jaarlijstje. Elke symphonic gothicmetalfan zou zich dit schijfje verplicht moeten aanschaffen, want dat heeft Aeternitas meer dan verdiend.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X