Sebastiaan Schabon

Dehumanized is een brutal deathmetalband uit New York. 14 oktober 2016 was een belangrijke dag voor de heren, want toen verscheen hun derde volwaardige plaat Beyond the Mind. Let wel: de band ging al tweemaal uit elkaar, en dit telkens voor vier jaar. Nu is het maar de vraag of dat de band goed heeft gedaan.

Worthless Prosperity is de eerste van tien tracks die door mijn trommelvliezen passeert. Het is inderdaad brutal deathmetal, maar het lijkt wel een ongeorganiseerd boeltje. De instrumenten zijn niet op elkaar afgestemd, de zang komt bij momenten totaal niet overeen met de muziek. Dit is dus duidelijk hoe het niet moet. En het gaat van kwaad naar erger: wat ik daarna te horen krijg is uiterst moeilijk te pruimen. Abyss Ambassador om maar een track te noemen is wederom een onordelijk muzikaal boeltje. Het lijkt wel alsof de muzikanten er gewoon geen zin in hebben, dat ze het gewoon moe zijn om muziek te maken. Als je zo bezig bent, kan je er beter meteen en definitief de brui aan geven, in plaats van tot tweemaal toe te herbeginnen.

Ben ik even blij dat dat achter de rug is. Nee, de twee breakups hebben de band absoluut geen goed gedaan. Binnenkort is het weer tijd voor de jaarlijstjes en deze plaat zou wel eens kanshebber voor grootste misser van het jaar kunnen zijn. Beyond the Mind mag je dus gerust aan je laten voorbijgaan.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X