Sebastiaan Schabon

Thrash metal uit Italië, dat krijg je als je tussen de minder bekende bands gaat neuzen. Ural, de naam alleen al klinkt krachtig. Hopelijk is Party With The Wolves, het nieuwste album van deze band, dat uitkwam op 7 oktober 2016 via Punishment 18 Records al even krachtig als de bandnaam. Zonder enige twijfel stak ik de plaat in mijn muziekspeler en gunde de heren enkele kritische luisterbeurten.

Met Electroshock zijn we vertrokken voor iets meer dan 21 minuten vol thrash metal van hoge kwaliteit. Vertaald in aantal nummers krijg je negen stuks door je trommelvliezen geramd waarop de heren zich eens goed laten gaan. Heel het album staat vol loeiharde riffs, rauwe vocalen en snelle percussie. Luister maar eens naar Wrong Execution, dan zal je het wel begrijpen. Van de daaropvolgende track Cranial Trauma mag je de titel gerust letterlijk nemen daar het nummer zo snel en energiek is dat je er een trauma aan overhoudt (een positief trauma wel te verstaan). Circle Pit tot slot (en ja je hebt het goed, het is weeral een snel nummer) is het snelste nummer van het album. Moest dit nummer live gespeeld worden, dan zouden er vele biertjes sneuvelen en er in rondjes lopende metalheads zijn. Maar verder spreekt het album voor zich: snelheid zoals Municipal Waste (waar vooral de zanger gelijkenissen mee vertoont), energie zoals Suicidal Angels en toetsen van een resem andere thrashbands.

Misschien heb ik zonet wel de debuutplaat van 2016 beluisterd. Hemeltjelief wat een talent hebben deze gasten zeg! Party With The Wolves is verplichte aanschaf voor elke zichzelf respecterende thrashmetalfan. En daarmee basta!

Tracklist:

  1. Electroshock
  2. Party With The Wolves
  3. Wrong Execution
  4. Cranial Trauma
  5. The Day After
  6. Circle Pit
  7. Amen
  8. Black Out
  9. The Endless Story Of Outer Spaces Attack

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X