Sebastiaan Schabon

Bij Amped-Up krijgen we heel wat bands te horen die hun debuutplaat weldra zullen uitbrengen of reeds uitgebracht hebben. Zo geschiedde ook met de Italiaanse thrashband Adversor, dat op 14 oktober zijn officiële debuutplaat Rise To Survive uitbracht via Punishment 18 Records. Wordt dit ook een band om in het oog te blijven houden of is dit een grote flop geworden?

De introtrack Echoes From the Uprising is al meteen om van te smullen. Het begint allemaal met een gitaarsolo waarna de andere instrumenten langzaam mee op de kar springen. Geen zang, die krijg je pas te horen op het daaropvolgende nummer The Triumph of Terror, een razendsnel nummer dat je meteen uit je vroege winterslaap zal halen. Qua stijl houden ze ergens het midden tussen Bonded By Blood en Slayer ten tijde van Reign In Blood. Wat wil dat dus concreet zeggen? Rauwe zang en veel tempowisselingen waarbij de ene na de andere snoeiharde riff uit de muzikale hoed wordt getoverd.

Er is echter ook een keerzijde: soms klinkt de muziek een beetje als georganiseerde wanorde. Neem nu bijvoorbeeld Abandoned In Hell… Farewell!, het lijkt wel alsof de drummer en de gitaristen niet helemaal op elkaar afgestemd zijn. Of de drummer mist een slag, of het ritme van de riffs is niet gelijk aan dat van de percussie. De zanger probeert er dan nog wel het beste van te maken maar dat lukt spijtig genoeg niet altijd. Voor de rest is het een prima album, het is gewoon dit euvel dat toch wel een afknapper vormt.

Het is alvast geen slecht debuut maar er is nog veel werk aan de winkel. De bandleden van Adversor zullen voor hun volgende plaat toch nog wat moeten oefenen. Maar hou ze toch in de gaten want er zit talent in.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X