Bjorn Wielockx

Het gros van de bands uit de Noorse contreien maken black of death metal. Natuurlijk zijn er uitzonderingen die deze regel bevestigen. Één van deze uitzonderingen is The Mansters, een hardcoreband met het jaartal 2006 op zijn geboortebewijs. Na één demo en twee ep’s werd de band even on-hold gezet. Tot nu, met een vernieuwde line-up probeert de band, met zijn debuutalbum, Europa te veroveren.

Tien retestrakke hardcoresongs passeren in evenveel minuten de revue, waarna je even verbluft blijft zitten. Wanneer je geen besef had over de duur van de nummers zal je een beetje ontgoocheld voor je uit staren nadat de laatste tonen van We Destroyed This Town uit je boxen weergalmen. Geen troost ook tijdens de volgende luisterbeurten ga je telkens weer nieuwe facetten ontdekken die het geheel weer wat versterken.

De hardcore die The Mansters hier voorschotelen is niet typerend voor deze tijd, maar doet je terugdenken aan de beginjaren van dit prachtige genre. Zo schuwt The Mansters geen punk- en trashinvloeden. De punksfeer maakt het geheel wat luchtiger, de trashinvloeden jutten het geheel dan weer op. Een combinatie die live ongetwijfeld voor leuke taferelen zal zorgen.

Dit debuutalbum is een meer dan degelijk album geworden voor de alreeds liefhebbers van het genre. De trashinvloeden gaan er niet voor zorgen dat een doorwinterde metalliefhebber plots het hardcoregenre hoog in het vaandel gaat dragen.

Tracklist:

  1. Survival Mode
  2. The Battle Of TBG
  3. Shit City
  4. At Least I Tried
  5. Parasites
  6. Summer Of 96
  7. Targets
  8. Liar
  9. One Mistake
  10. We Destroyed This Town

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X