Tom Moons

Als we samen een kijkje nemen naar de nieuwe releases van Svart Records, dan zien we een heleboel bands die menig doom-, sludge- of stonerhartje sneller zullen doen slaan. Als voorbeeldje van een van de betere underground doomnamen kunnen we al direct kijken naar Spiritus Mortis. Deze Finse doommetalband bestaat al sinds 1987, maar timmert pas echt aan haar eigen carrière sinds 1997. De laatste jaren is de band opgepikt geweest door Svart waardoor ze terug in het voorlicht konden treden.

Wat je sowieso kan verwachten van Spiritus Mortis is een goede dosis loodzware riffs, mooie melodieën en de mooie zangstem van Sami Hynninen die bij momenten (vooral tijdens Babalon Working) een klein beetje doet denken aan die van Francky van Channel Zero. Als je er verder over nadenkt kan je de band tijdens Babalon Working tijdens het rustige gedeelte ook goed met Channel Zero vergelijken.

The Year is One is geen typische doomplaat geworden, behalve de zware, rustige nummers zijn er ook veel snellere nummers in het proces gekropen zoals opener Robe of Ectoplasm of Babalon Working. Gelukkig voor de echte doomfans staat de plaat echter vol met trage maar hevige nummers zoals Jesus Christ, Son of Satan of Holiday in the Cemetry waarbij de band bewijst waarom Svart haar enkele jaren terug had opgepikt.

Spiritus Mortis brengt met The Year is One een zeer soliede doommetalplaat uit die nergens verrast, maar toch zeer goed de kwaliteiten van de band laat horen. Hopelijk wordt hier snel een vervolg aan gebreid!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X