Bjorn Wielockx

Als je als startende coreband uit Amerika het weet te schoppen tot vraag in onze populairste TV-quiz, De Slimste Mens Ter Wereld, dan is je missie geslaagd: opvallen. Okilly Dokilly doet dit op zijn manier. De mannen zijn allemaal verkleed als Ned Flanders, bekend vanuit The Simpsons. Ook de teksten zijn volledig gewijd aan hun favoriete personage. Met Howdilly Doodilly brengt de band zijn debuutalbum op de markt.

Niet goed wetend wat te verwachten begin ik aan mijn eerste luisterbeurt. Wat me meteen opvalt is de excentrieke vocal van Head Nedal. Wanneer deze tijdens rustige passages van zich laat horen is dit alles behalve zuiver wat de chaos op deze eerste plaat alleen maar ten goede is gekomen. Want wanneer de band agressiever uit de hoek komt is het ook alles behalve gestructureerd. Het klinkt echter allemaal wel perfect als geheel.

Naast ultieme chaos brengt de band ook wat gestructureerde passages. Deze gaan meestal gepaard met aanstekelijke gitaarriffs die gecombineerd worden met elektronische deuntjes. De deuntjes zijn nooit zo aanwezig dat ze beginnen storen, ze zorgen voor een komische toets binnen het donkere geheel.

Deze eerste plaat is wat mij betreft wederom een geslaagde missie. Geen seconde heeft de plaat me verveeld daar het een cocktail is aan harde genres die helemaal van de pot gerukt verwerkt worden. Het geheel, dat de band zelf omschrijft als Nedal weet je vlot 40 minuten te amuseren. Dat belooft voor de toekomst van Okilly Dokilly.

Tracklist:

 1. White Wine Spritzer
 2. Flanderdoodles
 3. Vegetables
 4. Nothing At All
 5. You’re A Jerk
 6. Sacrifice
 7. Press Destruct Button
 8. More Animal Than Flan
 9. They Warned Me
 10. Donut Hell
 11. Panic Room
 12. Godspeed Little Doodle
 13. All That Is Left

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X