Tom Moons

Een nieuw jaar, een nieuwe heruitgave van de atmosferische blackmetalband Skogen. Na eerder debuutalbum Vittra onder handen te hebben genomen is het nu tijd voor Svitjod. Net zoals Vittra kreeg dit album vrijwel meteen na het uitkomen enkel te maken met enorm positieve reviews, maar spijtig genoeg bleek er nog wat te verbeteren aan de productie. Daarom besloot Nordvis Produktions om de wereld kennis te laten maken met hoe het album had kunnen klinken indien de productie beter was.

Net zoals Vittra is Svitjod een prachtplaatje en valt het al snel op wat een talent deze Zweedse blackmetalhelden bezitten. Al vanaf de eerste tonen van Dighra Dödh weet je dat de band je weer op een reisje gaat meenemen langs de donkere plaatsen van je gedachten, maar ook langs de mooie wouden van Zweden. Hoe goed de band je emoties weet te bespelen, wordt al helemaal duidelijk tijdens Häxsabbat. Het gitaarspel tijdens de bridge is bijna ongeëvenaard in de blackmetalwereld.

De productie van de re-release is beduidend beter dan deze van de originele release. Dit helpt om de totaalbeleving van het album nog beter te maken en helpt Skogen om de eerste albums een groter publiek te laten bereiken.

Nordvis is goed in zijn opzet geslaagd: het heeft weer een goed album van Skogen succesvol weten te remasteren voor de release en zo krijgt Svitjod opnieuw een kans om een groter publiek aan te boren.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X