Sebastiaan Schabon

En daar is Devilment weer, deze keer met zijn nieuwste album II – The Mephisto Waltzes. Twee jaar terug was het al raak met The Great And Secret Show, waarop niemand minder dan Dani Filth de vocalen verzorgde. Voor het nieuwe album is hij vanzelfsprekend weer van de partij, dus laten we eens zien of II – The Mephisto Waltzes net zo goed is als zijn voorganger of die zelfs overtreft.

Judas Stein is al meteen een track om van te smullen. Het headbanggehalte ligt verschrikkelijk hoog, de riffs zijn zeer strak en enorm krachtig en natuurlijk heb je ook Dani Filth die net zoals bij zijn andere band Cradle of Filth zijn meest demonische stem bovenhaalt. Qua stijl ligt het album min of meer in het verlengde van zijn voorganger, maar het is duidelijk dat de band een aantal stappen vooruit heeft gemaakt. Een mengeling van thrash, heavy metal, een vleugje black, wat symfonische stukjes en je krijgt Devilment.

Wat ook opvalt op deze plaat is hoe goed Dani kan samenzingen met Lauren Francis, de enige vrouw in de band die de keyboards bespeelt en backing vocals verzorgt. En dat is nog niet alles, luister maar eens naar het oerstevige Under The Thunder waarop Devilment echt wel het onderste uit zijn muzikale kast haalt. Waarschijnlijk zullen hierbij meerdere metalheads schade oplopen aan hun nekwervels. Wat er daarna nog van je overschiet, wordt met de grond gelijk gemaakt door Dea Della Morte, vrij vertaald, godin van de dood. Save the best for last, want Hell At My Back is echt wel het hoogtepunt van deze schijf.

Devilment brengt ons met II – The Mephisto Waltzes een plaat die zijn voorganger op alle vlakken overklast. Een meer dan waardige nummer één voor op de jaarlijsten. Verplichte aanschaf voor eenieder die niet terugdeinst van het stevigere metalwerk en daarmee basta!

Tracklist:

  1. Judas Stein
  2. Hitchcock Blonde
  3. Under The Thunder
  4. Full Dark, No Stars
  5. Shine On Sophie Moone
  6. Life Is What You Keep From The Reaper
  7. Dea Della Morte
  8. Entangled In Our Pride
  9. Hell At My Back

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

maart

Geen concerten

april

Geen concerten

X