Bjorn Wielockx

Sick Of it All mag dit jaar 30 kaarsjes uit blazen. Om dit heugelijke feit nog meer te vieren komt de band vandaag met een nieuwe ep’tje, bestaande uit vijf nieuwe tracks en een bijhorend boek. Dat de Amerikanen als één van de pioniers van het hardcoregenre worden gezien is niet meer dan terecht. Doorheen de jaren heeft de band zo’n fanbase weten te vergaren dat wanneer hij ergens live speelt het altijd resulteert in één groot feest.

Dit jaar speelde Sick Of It All  vier keer in ons kleine landje: in april stonden ze op Groezrock, in juni op Graspop, in augustus op Ieper Fest en nog maar net speelde de band op Brakfest. Wie dus maar een beetje hardcorebloed in z’n aderen heeft lopen, moet de band dit jaar live aan het werk hebben gezien. En zal concluderen dat het uitstekend was, zonder twijfel.

De verjaardagsplaat When The Smoke Clears bestaat uit vijf typische Sick Of It All-nummers. Wie de band kent weet aan wat hij/zij zich kan verwachten. Pittige meezingstukken, agressieve breakdowns, lekkere two-step ritmes en tonnen adrenaline tijdens het beluisteren van dit meesterwerkje. Sick Of It All maakt met When The Smoke Clears zijn set 11 minuten langer, want deze nieuwe nummers moeten live altijd gespeeld worden.

Wie het schijfje fysiek in handen wil hebben koopt deze automatisch met lp en een mooie lederlookboek. Deze bevat verschillende foto’s die genomen zijn tijdens concerten en getuigenissen van onder andere Arthur Smilios (Gorilla Biscuits) en Matt Kelly (Dropkick Murphys). Een mooi collector’s item voor de echte fans.

When The Smoke Clear, het gehele pakket, is een mooie toevoeging voor de die-hardfans van Sick Of It All. Het ep’tje zal meer mensen overtuigen om het digitaal aan te schaffen want de nummers die op dit plaatje staan zijn stuk voor stuk een meerwaarde voor de band.

Tracklist:

  1. When The Smoke Clears
  2. Black Venom
  3. Doomed Campaign
  4. Blood & Steel
  5. Fortress

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X