Rotthier Peter

Hoewel de roots van AOK in de jaren tachtig liggen toen de band onder deze naam zijn opwachting maakte in de Britse AOR-scene, is Go Ask The Moon pas zijn tweede langspeler. Dertig jaar geleden mochten ze dan wel uitstekende kritieken krijgen, het podium delen met diverse toppers uit het genre, een platencontract versieren lukte niet en het lot van AOK lag bezegeld. Driekwart van het oorspronkelijke kwartet besloten in 2011 een nieuw hoofdstuk te breien aan AOK en met een nieuwe zanger werd Angels Or Kings opnieuw gelanceerd. Een platencontract werd versierd en in 2014 zag het debuut Kings Of Nowhere het levenslicht. Twee jaar later is het de beurt aan zijn opvolger Go Ask The Moon.

Op die tweede langspeler laat het gezelschap een stevige portie melodieuze heavy rock horen die heel wat mensen zal kunnen bekoren. Nieuwe aanwinst, zanger Baz Jackson, heeft de grein in zijn stem, die nodig is om vocaal dit soort werk iets extra’s te geven. Dat rauwe kantje zorgt er echter ook voor dat sommige nummers iets te eentonig worden en Baz moet ook opletten dat hij, zoals op No Alibi, niet te veel gaat schreeuwen, want dan verwacht je dat zijn stem het elk moment kan begeven.

De melodieuze heavyrockgeluiden die Angels Or Kings produceert kan je best plaatsen in de jaren tachtig toen bands als Forgeigner, Journey, Harem Scarem, FM, Strangeways en Dare de dienst uitmaakten in het radiogevoelige rockgenre. Angels Or Kings maakt een muzikale mix van de Amerikaanse en Britse FM rock uit die jaren en weet dat in hele mooie songs te gieten zonder dat je Angels Or Kings direct als een hoogvlieger in het genre moet gaan beschouwen. Angels Or Kings is gewoon een degelijke band, met goede songs, die voldoende afwisseling bieden, maar die anderzijds alleen door het beperkte publiek van melodieuze AOR en FM rockfanaten zal opgepikt worden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

maart

Geen concerten

april

Geen concerten

X