Jurgen Callens

Hammer King is een Duitse powermetalband, die met King is Rising de opvolger uitbrengt van het debuut Kingdom of the Hammer King. Het viertal presenteert ons 12 nieuwe songs die in het verlengde van het werk op het vorige album liggen, maar door de live-ervaring aan kwaliteit gewonnen hebben. Eind volgende week brengt Cruz Del Sur de release uit en kunnen powermetalfans alvast weer de buidel open trekken.

Het debuut van deze Duitsers is helaas aan me voorbij gegaan destijds. Maar intussen ben ik er, na dit album een paar keer beluisterd te hebben, toch even naar op zoek gegaan. Hammer King speelt power metal in de stijl van Hammerfall. Deze Zweedse band was op alle vlak het eerste wat me door het hoofd schoot, toen ik slechts een paar songs van King of Rising gehoord had. Muzikaal leunt het er dicht tegenaan, tekstueel krijgen we ook de ene na de andere strijdhymne en vocaal gaat zanger Titan Fox ook soms akelig dicht richting zijn Zweedse collega. Dit tweede album is opgenomen in de studio van de jongens van Powerwolf, namelijk de Greywolf Studio. En ook fans van deze band zouden wel eens een boontje kunnen hebben voor Hammer King. Zelf halen de Duitsers invloeden aan van grootheden als Iron Maiden en Judas Priest, maar dat doet iedereen de dag van vandaag wel, nietwaar? Vernieuwend is het totaal niet. Maar het luistert wel verdomd lekker weg. We horen twaalf anthems die je onmiddellijk kan meebrullen en die qua tempo net dat ietsje hoger liggen dan op het debuut. Battle Gorse is hier een voorbeeldje van. En voor een Duitse band te zijn, leunt de heavy metal van ze toch meer bij de Zweedse scene aan dan die dan we van in hun thuisland gewoon zijn. Het mag voor sommigen misschien wat simpel klinken of niet hip genoeg, maar dit is een plaat waar ik gewoon heel graag mag naar luisteren en die me uit de alledaagse sleur weet te trekken. Songs als Kill The Messenger zal je ongetwijfeld live schouder aan schouder met je vrienden meebrullen. Het enige wat me aan dit album wat stoort, is de produktie. Die had veel meer ballen vermogen. Mocht alles nog wat meer geknald hebben, dan was dit helemaal een toppertje geworden. Luister even naar For God And The King en je zal het zelf wel merken. Dat Hammer King ook over de nodige humor beschikt, hoor je in Viva la King, dat echt een smile op mijn gezicht tovert. Normaal ben ik niet voor dergelijke fratsen te vinden, maar dit is echt wel subtiel in het nummer verweven. King is Rising is over het algemeen een heel consistent album, dat eigenlijk over is voor je het beseft. Alle tracks zijn van een goed niveau en vullertjes ga je niet vinden.

Hou je van melodieuze power metal, met strijdbare teksten, goeie vocalen en niet teveel poespas? Dan moet je dit album zeker even checken. En zeker al als je fan van Hammerfall bent. Dan heb je er zeker een favoriete band bij. Hebben de Zweden voor hun volgende tour trouwens al een supportband? Anders ken ik er nu wel eentje.

Tracklist:

 1. King is Rising
 2. Last Hellriders
 3. For God and the King
 4. Warrior’s Reign
 5. Reichshammer
 6. Kingbrother
 7. Battle Gorse
 8. Kill The Messenger
 9. The Hammer is the King
 10. Viva la King
 11. Battalions of War
 12. Eternal Tower of Woe

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X