Bart Van Gestel

Vlaanderens meest geliefde stonerband King Hiss heeft een nieuw plaatje klaar. Het kind kreeg ook een naam mee: Mastosaurus. Een geschifte naam voor een al even geschift album, zo blijkt.

Na een demo, een ep (Snakeskin) en het debuut Sadlands (en nog een stuk of wat vinyltjes) heeft het West-Vlaamse King Hiss met Mastosaurus nieuw werk in de kooi zitten om losgelaten te worden op de mensheid. Deze keer zorgt de band voor een veertig minuten durende trip op zowat het strafste wat je bij de betere pretboer op de kop kan tikken. Van loodzware ritmes, langs catchy songs en slepende riffs tot snelle meezingertjes, omvat door een ongezonde dosis stoner.

Conceptalbum is ook een term die deze keer gebruikt wordt. Hoe zo dan? De band vertelt het verhaal van een antiheld. Deze duikt in een episch avontuur met een gevecht tegen de demonen in zijn hoofd.

Wie vertrouwd is met het eerdere werk van de band zal beamen dat King Hiss zijn eigen sound beet heeft sinds Snakeskin. Op de daarop volgende plaat werd de sound nog meer uitgediept. Welnu, Mastosaurus klink een stuk duisterder, rauwer. Er zit een bepaalde donkere beklemmende sfeer verweven in de nummers. Iets onheilspellends. Waar eerder nog ergens een vrolijke noot te bespeuren viel, heeft dit nu plaats gemaakt voor een grotere serieux. Jan, Jason, Josh en Visioene bewijzen hiermee klaar te zijn voor meer; meer volk voor het podium, grotere zalen en meer kilometers op de toerbus. Zanger Jan Coudron lijkt iets meer zijn zegje gedaan te kunnen hebben, omdat ik het gevoel had dat bepaalde stukken in de richting van Jans andere band Carneia wijzen. Fijn om te ervaren dat zo verschillende stijlen verweven geraken. Dit geeft extra persoonlijkheid aan de plaat.

De beste manier om het beest Mastosaurus te temmen in nog altijd live. Ga zeker eens naar één van hun shows. Op 31 oktober bijvoorbeeld, in De Kreun te Kortrijk. Albumreleasefeestje of zoiets!

Tracklist:

  1. Homeland
  2. Tourniquet
  3. Black Sea, Slow Death
  4. We Live In Shadows
  5. Mastosaurus
  6. Stuck In A Hole
  7. Egomaniac
  8. Renegade
  9. Killer Hand
  10. Requiem For The Lost
King Hiss (credit Christophe Brysse)

King Hiss (credit Christophe Brysse)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X