Sebastiaan Schabon

Death metal met Spaanstalige lyrics? Jazeker. Uit Mexico is hier Brujeria met zijn nieuwe album Pocho Aztlan, dat op 16 september verschijnt via het grote Nuclear Blast. Als je een beetje thuis bent in de Spaanse taal dan mag je deze plaat zeker niet aan je laten voorbijgaan. En voor zij die totaal geen Spaans kennen, adviseer ik om een woordenboek bij de lyrics te nemen. Wat niet wegneemt dat dit een topplaat is geworden.

Zoals de meeste metalheads onder ons al wel weten, staat Mexico vooral bekend om zijn sombrero’s, Corona en enorme drugsbusiness, maar daarnaast komen er ook een aantal metalbands uit dit land die geteisterd zullen worden als Trump aan de macht komt in de VS. Ok, genoeg afgedwaald naar politieke nonsens, het is tijd om de plaat te bespreken. En die is dus meer dan degelijk. Als je naar openingstrack Pocho Aztlan beluistert, voor zij die Brujeria onderhand nog niet zouden kennen, krijg je meteen een vuistslag in je gezicht. Stevige deathmetalriffs doorboren je gezicht met een geweldige kracht en dat alles wordt nog eens extra aangedreven door de schreeuwlelijk van de band, die de naam Juan Brujo draagt. Wat er daarna nog van je tronie overschiet, wordt definitief vermorzelt door de mokerslag No Aceptan Imitaciones. Heerlijke deathmetalriffs, de drummer die zijn drumstel bijna vernielt, en Brujo die zijn deathmetalziel uit zijn lijf schreeuwt.

Als de eerste twee tracks al zo goed waren, dan kan de rest ook alleen maar goed zijn. En inderdaad, men wordt niet teleurgesteld. De ene na de andere energieke track passeert doorheen je trommelvliezen, tenminste, als ze er niet door verscheurd worden. Een tijdje geleden werd de track Bruja vrijgegeven, en sindsdien waren mijn verwachtingen op zijn zachtst gezegd zeer hoog. En die verwachtingen werden meer dan volledig ingelost. Als slotakkoord krijg je California Uber Aztlan voorgeschoteld, een meer dan degelijke afsluiter voor deze dertien nummers tellende plaat.

Oef, eindelijk een rustpauze. Dat kan je zeker gebruiken na een luisterbeurt van Pocho Aztlan. Brujeria flikt het hem weer, en hij mag terecht trots zijn op wat hij met dit album heeft bereikt.

Tracklist:

 1. Pocho Aztlan
 2. No Aceptan Imitaciones
 3. Profecia Del Anticristo
 4. Angel De La Frontera
 5. Plata O Plomo
 6. Satongo
 7. Isla De La Frontera
 8. Bruja
 9. Mexico Campeon
 10. Culpan La Mujer
 11. Codigos
 12. Debilador
 13. California Uber Aztlan

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X