Rotthier Peter

Cruzh is een Zweeds trio ontstaan na het uiteenvallen van de glamband TrashQueen, dat met dit debuut ons een plaatje voorschotelt dat lekker stevig wegrockt van bij de eerste noot. Verwacht geen glamtoestanden maar harde rock die nauw aanleunt bij mij mensen als Def Leppard, Foreigner, Firehouse, Toto en Brian Adams. Cruzh zoekt hun muzikale weg op te bouwen met typische FM rock zoals die geregeld aan de top van de Amerikaanse charts bivakkeerde de laatste decennia.

Mensen die de genoemde bands in hun lijstje hebben staan als must have, als die een nieuwe plaat uitbrengen, kunnen blindelings naar de platenboer lopen, want Cruzh brengt in het genre toch enkele songs van een hoog niveau, die zelfs niet zouden misstaan op de albums de genoemde voorbeelden.

Lekkere rockers zoals opener Im N’ Out of Love en First Cruzh zorgen voor een feel good moment en laten meteen het potentieel van de band horen. De eerste ballad Anything For You is dan weer aan de middelmatige kant. Cruzh kan niet echt het hoge niveau van de eerste drie nummers op het album volhouden, want na de ballad volgen met Survive en Stay nog twee slappere songs en moeten we wachten tot Hard To Get voor er weer schwung doorsijpelt in het geheel. Hard To Get is compositorisch zeker een van de sterkere nummers op dit debuut.

Met You en Straight From The Heart bewijst het drietal dat ze het ook in zich hebben om een leuke ballad te schrijven, hoewel ze zeker nog moeten werken aan de tragere nummers want die halen de rest van het album een beetje onderuit. Cruzh is een verdienstelijk debuut dat nog ruimte laat voor verbetering maar deze band heeft voldoende kwaliteit in huis om met een eventuele opvolger beter te doen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X