Rotthier Peter

Kna’an is een samenwerking tussen de in de westerse wereld twee bekendste metalbands van Israel, Orphaned Land en Amaseffer. Het idee voor het Kna’an-concept kwam echter van de directeur van het Memmingen Landstheater, Walter Wayers, die het leven van de Bijbelse familie van Abraham in Canaan herschreef in een moderne versie. Hij zocht mensen om een soundtrack rond dit project te schrijven en kwam zo terecht bij de masterminds van de twee genoemde bands, Kobi Farhi (Orphaned Land) en Erez Yohanan (Amaseffer).

Het resultaat zou je kunnen beschouwen als een progressieve  rockopera waarin het verhaal op een intieme manier verteld wordt. Verwacht geen extreme dingen op Kna’an, want geen grunts, maar een dame die geregeld haar vocale kunsten mag komen vertonen.

Kna’an is vooral een heel mooi luisteralbum geworden dat muzikaal gedragen wordt door de culturele achtergrond van beide bandleiders. De progressieve rockmuziek met een oosterse inslag die zij componeerden voor het schrijfsel van Walter Wayers, past perfect bij het verhaal. Als luisteraar word je dan ook meegesleept doorheen Kna’an.

Voor de fans van de twee bands raad ik toch aan om eerst even te luisteren vooraleer dit in huis te halen, want dit is wel iets totaal anders dan wat je van hen gewend bent. Maar wel mooi!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X